Γιατρός στο νοσοκομείο της Ρόδου που πολυδιαφημίστηκε ως κορυφαίος στην ειδικότητα του δεν έχει τα νόμιμα προσόντα και έγγραφα για να λειτουργεί ως εξωτερικός συνεργάτης και δεν μπορεί να είναι ο γιατρός που θα αναλάβει θέση διευθυντή!
Ο συγκεκριμένος γιατρός εργάζεται με μπλοκάκι με επτά εφημερίες τον μήνα και η σύμβαση του λήγει τον Δεκέμβρη. Το 2014 όλοι οι γιατροί ελέγχθηκαν για την γνησιότητα των πτυχίων τους. Από τότε έλεγχος διενεργείται όποτε χρειαστεί ενώ για την προκειμένη περίπτωση ο έλεγχος έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο της Ρόδου, με βάση όμως την εγγραφή του συγκεκριμένου γιατρού στον Ιατρικό Σύλλογο της Λαρισας.
Ο διοικητής της ΥΠΕ κ. ΡΟΙΛΟΣ μιλώντας για το θέμα στον sky παρέπεμψε στην απόφαση που θα λάβει ο γιατρός, αν αποφασίσει τελικά να υποβάλει αίτηση για διευθυντής, αν και ήδη έχει μοριοδοτηθεί, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, χωρίς να υπολογιστούν πτυχία και αναγνωρίσεις αυτών.
Ούτως ή άλλως φαίνεται πως η περίπτωση του εν λόγω γιατρού μπαίνει στα όρια της αδυναμίας του συστήματος να ελέγξει την αξιοπιστία χωρίς ούτε ο ίδιος ο γιατρός να χρεώνεται την παρατυπία, αφού ήταν εν ενεργεία γιατρός στην Ελλάδα και μάλιστα με την νομιμοποίηση από τον Ιατρικό Σύλλογο της Λάρισας. Η υπόθεση προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, αφού η περίπτωση θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποχώρηση γιατρών από την Νευροχειρουργική του Νοσοκομείου της Ρόδου και μάλιστα φέρνοντας την Κλινική να μην έχει στελέχη.
Απολυτη ευθύνη φέρουν όσοι πολύδιαφήμισαν την προοπτική, αναφέροντας πως είναι μια περίπτωση γιατρού με φημη παγκόσμια. Μάλιστα, ενώπιον του Υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, δίνοντας υποσχέσεις ενώπιον του για ομαλή και αναβαθμισμένη λειτουργία της Νευροχειρουργικής.
Οπως διαφαίνεται, υπάρχει ζήτημα: Ο κ. ΡΟΙΛΟΣ δεν παραδέχτηκε κάτι, δηλώθηκε πως δεν ξέρει ποιοι κατέθεσαν αιτήσεις για να πάρουν την θέση του διευθυντή της Νευροχειρουργικής κλινικής, αν και μοριοδότηση, σε πρώτη φάση έγινε!
Σαφή τα ερωτήματα και οι απορίες!
1) Ο Νευροχειρουργός έχει υποβάλει υποψηφιότητα κ εχει λαβει την πρωτη μοριοδότηση
2) Δυο φορες σε εκπομπές σε παράθυρο καλούσε ο κ Ροιλος τους νευροχειρούργους, να παραιτηθούν και άμεσα θα κάλυπτε 2 θέσεις
3) την προηγούμενη Παρασκευή είχε προσωπική συνάντηση στη Δυπε με τον συγκεκριμένο Νευροχειρουργό
4)Συγκαλυπτει τους υπευθυνους γιατί ακόμα κ με μπλοκακι ΟΦΕΙΛΕ το νοσοκομείο να ελέγξει τα πτυχία και την αναγνώριση τους στην Ελλάδα.
5) Επιρριπτονται ευθύνες στον ΙΣΡ κ αυτός με την σειρά του στον ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ….
6) Να ελεγχθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Συλλογο η κατάσταση άμεσα
Συνέχεια σίγουρα θα υπάρξει.
Τα όσα αναφέρονται δεν θίγουν την ιατρική και επιστημονική επάρκεια του γιατρού, φαίνεται πάντως πως υπάρχει θέμα!