Ψηφοφορία για το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγή  διεξήχθη το απόγευμα του περασμένου  Σαββάτου, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής συγκέντρωσε 155 ψήφους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κώστα Σκανδαλίδη με 150 και στην τρίτη τους Ανδρέα Λοβέρδο και Μανώλη Οθωνα με 148.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των 21 μελών που εξελέγησαν σήμερα, αυτόματα διορίζονται στο Π.Σ. η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας της Νεολαίας του κινήματος (που ακόμη δεν έχει εκλεγεί) και οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Μανώλης Χριστοδουλάκης, ως γραμματείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Νωρίτερα μάλιστα, ο τελευταίος ανανέωσε τη θητεία του, λαμβάνοντας 168 θετικές ψήφους, έναντι 102 λευκών, καθώς δεν υπήρχε δεύτερη υποψηφιότητα.

Ο δρόμος προς την εκλογική διαδικασία για το Πολιτικό Συμβούλιο δεν ήταν ομαλός,  καθώς εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες με την απόφαση της ηγεσίας για σταυροδοσία 100% και όχι 40%, όπως συνηθιζόταν στο ΠΑΣΟΚ.

Εκ των διαφωνούντων ήταν και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αποτελεί και τη δεύτερη «δύναμη» στην Κεντρική Επιτροπή και τελικά δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του Πολιτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Βάιος Καλοπήτας.

«Έχουμε εκλεγμένα όργανα  πλέον δηλαδή  τόσο την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο.Τώρα πλέον συντεταγμένα θα δώσουμε όλοι τη μάχη για να είμαστε πιο ισχυροί. Για την   παρουσία μου στην ΚΠΕ  θέλω να γνωρίζουν οι συμπολίτες μου πως αγωνίζομαι σε δύο  επίπεδα  για να αποκαταστήσω την ιστορική αναντιστοιχία πού υπάρχει αυτή την στιγμή με  το  ΠΑΣΟΚ του οποίου ο απολογισμός στην διάρκεια της μεταπολίτευσης ήταν θετικός, σε σχέση με τα άλλα κόμματα και τα ποσοστά που εμφανίζουν τώρα», τόνισε.

«Για να μη κρυβόμαστε,  είναι σίγουρο ότι η αρχική μας καταστατική πρόβλεψη για πολυκομματικό φορέα και αναλογική εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και κινήσεων που συνέθεταν το εγχείρημα μας στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής αντί να ενισχύει τον πλουραλισμό, πολύ περισσότερο οδηγούσε σε πολυφωνία και Βαβυλωνία. Θόλωνε το πολιτικό μας μήνυμα στην κοινωνία.  Αυτό έγινε αντιληπτό και αντιμετωπίστηκε άμεσα.Προσωπικά ήμουν αυτής της λογικής από την αρχή και δεν χαίρομαι πού επιβεβαιώθηκα.», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  τόνισε :

«Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο Δημοκρατικό κόμμα που θα δώσει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής ζωής του τόπου, που δεν είναι άλλο από την ανυπαρξία κομμάτων αρχών, θα διδάξει ότι τα κόμματα είναι συλλογικά πολιτικά υποκείμενα .Στον καθρέφτη λειτουργίας του  φορέα εμείς βλέπουμε  όχι τον εαυτό μας αλλά τις γενιές μέλλοντος.
Ο δικός μας στόχος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι η αποτύπωση μιας σαφούς τάση ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών. Απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αλλά και με το βλέμμα στην ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης στη χώρα. Αποτέλεσμα προάγγελος για μια θετική έκπληξη στις εθνικές εκλογές όποτε αυτές πραγματοποιηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ο κ. Ζαννετίδης επιστρατεύθηκε για την α λα καρτ απάντηση

Σε ερώτηση σχετικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών ο κ. Καλοπήτας  τόνισε πως στόχος είναι να πετύχει η Ευρώπη.

« Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών  είναι να πετύχει η Ευρώπη, επειδή είναι ο μόνος χώρος παγκοσμίως που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, δεν είναι πυρηνική δύναμη, δίνει μάχες για την κλιματική αλλαγή και έχει υψηλά την κοινωνική πολιτική. Πρέπει να βάλουμε την ατζέντα για τα ευρωπαϊκά θέματα.Συμφέρει  και τη ΝΔ  και τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει η ατζέντα στην Ελλάδα.  Από Την μία έχουμε μία ΝΔ η  οποία ανήκει στο λαϊκό Κόμμα και θέλει μία στασιμότητα στα μεγάλα θέματα βαθιά  ενοποίηση στο προσφυγικό στην οικονομία. Έχουμε  και  ένα ΣΥΡΙΖΑ πού είναι υπό σύγχυση Δεν έχει σαφή κατεύθυνση διότι ξεκίνησε από τα  αριστερά ρεύματα πού κυριαρχούσε ο ευρωσκεπτικισμος Και τώρα δεν έχει πολιτική ευρωπαϊκή οικογένεια.  Ο μόνος χώρος πού θέλει να κινήσει τα  πράγματα εμπρός είναι ο δικός μας», είπε ο κ. Καλοπήτας.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επίσης τόνισε το ΚΙΝΑΛ θα τιμήσει την όποια εντολή του δώσουν οι πολίτες.

«Αν δεν έχουμε εμείς ισχυρή εντολή θα την έχει κάποιος άλλος. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς δεσμευόμαστε πως ό,τι εντολή μας δώσει ο ελληνικός λαός θα την τιμήσουμε. Ο  Σύριζα έχει τραυματίσει την εμπιστοσύνη τόσο των πολιτών όσο και των πολιτικών φορέων» , είπε ο κ. Καλοπήτας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Εξελέγησαν κατά σειρα οι:

 1. ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 155
 2. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 150

3.ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 148

 1. ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 148
 2. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 147
 3. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 146
 4. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 146
 5. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ 145
 6. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 145
 7. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 144
 8. ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ 144
 9. ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 144
 10. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ 143
 11. ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ 142
 12. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 139
 13. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ 139
 14. ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ 137
 15. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 136
 16. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 133
 17. ΘΑΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ 132
 18. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 132

 174 total views,  2 views today