Β . Παπαοικονόμου: 423 κρουαζιερόπλοια θα έρθουν μέσα στο 2023 στη Ρόδο

217

Ως home port  θα λειτουργήσει ξανά φέτος μετά από χρόνια  το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου για μια εταιρεία κρουαζιέρας.

Αυτό δήλωσε σήμερα  στον Sky ο πρόεδρος του Δημοτικό Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου.

«Για φέτος πρώτη φορά θα λειτουργήσει το λιμάνι για 100 επιβάτες της εταιρείας Silver Sea και έπεται η συνέχεια», δήλωσε ο κ. Παπαοικονόμου.

Σημαντικό είναι όπως τόνισε είναι ότι για φέτος έχουν προγραμματιστεί 423 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων  έναντι 381 πέρσι .

Το σημαντικό είναι πως και περισσότερους κατάπλους θα έχουμε και μεγαλύτερες πληρότητες στα κρουαζιερόπλοια  είπε ο κ. Παπαοικονόμου

«Οι προοπτικές είναι πάρα πολύ καλές. Φέτος θα έχουμε  423 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων .  Επίσης μέχρι το τέλος Μαρτίου α έχουμε  21 κατάπλους. Μήνα με το μήνα η κίνηση ανεβαίνει», δήλωσε ο κ. Παπαοικονόμου.

Σε ερώτηση αν είναι  καλύτερη η φετινή σεζόν ο κ. Παπαοικονόμου δήλωσε:

«Το 2022 είχαμε 381 κατάπλους  κρουζιεροπλοίων. Φέτος θα έχουμε περισσότερους κατάπλους και αυξημένες πληρότητες. Οι πληροφορίες δείχνουν πως οι πληρότητες στα κρουαζιερόπλοια που θα έρχονται στη Ρόδο  θα είναι στο 80, 90 και στο 100%»

Σε ότι αφορά την κίνηση των πλοίων ο κ. Παπαοικονόμου είπε πως είναι κρουαζιέρες που πιάνουν Τουρκία Ισραήλ και Ελλάδα

«Για φέτος πρώτη φορά θα λειτουργήσει το λιμάνι ως home port για 100 επιβάτες της εταιρείας Silver Sea το Μάιο. Mπορεί να γίνει αυτό  και άλλη μια φορά», είπε ο κ. Παπαοικονόμου που μίλησε και για τον εθελοντικό καθαρισμό σήμερα στην περιοχή των Κολυμπίων σε συνεργασία με τους ξενοδόχους και τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης εδώ :