Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Χρύσης μιλώντας στον sky τάχθηκε υπέρ της προσωρινής μετεγκατάστασης του Κτηματολογίου στο χώρο που επελέγη, κρίνοντας ότι δεν είναι ιδανικός για μόνιμη στέγαση της υπηρεσίας.

“Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το θέμα και πολιτικά. Όμως το Κτηματολόγιο είναι ένας τρόπος να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα. Το πρόβλημα που ανέκυψε σήμερα είναι διαχρονικό, διακομματικό και δισεπίλυτο. Δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και χρώμα. Ένας αιώνας συμπληρώνεται χωρίς καμία ουσιαστική και λειτουργική παρέμβαση. Δικαιολογημένα και οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται το σεβόμαστε, όπως κι εμείς που επισκεπτόμαστε το χώρο..”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος προσκείμενοι στην Κυβέρνηση, έχουμε δηλαδή όλη την “τράπουλα” στα χέρια και δεν κινείται με τους ρυθμούς που πρέπει ο τόπος, παράλληλα με την ανυπαρξία της Αντιπολίτευσης”, καυτηρίασε σχετικά ο κ. Χρύσης.

“Μετά από αντιφατικές εκθέσεις απόψεων το Κτηματολόγιο σήμερα έχασε τη λειτουργικότητά του και περιέπεσε σε τέλμα και στασιμότητα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Την “παρτίδα” έσωσε πρόσκαιρα η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος έδωσε προσωρινά μία διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα, σε χώρο που εμείς ως τοπική κοινωνία επιλέξαμε. Αν και δεν είναι ιδεώδης, είναι αποδεκτή, αλλά θα πρέπει με γρήγορες διαδικασίες να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις.

Αυτό το Κτηματολόγιο είναι η πηγή, πάνω στην οποία όλοι στηριζόμαστε για την ανάπτυξη. Πρεπει να γίνουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Αν η πρόοδος των εργασιών δεν προχωρήσει τάχιστα, θα πάθουμε και οικονομικό “έμφραγμα” και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες, διότι μοιραία θα έρθει οικονομικός μαρασμός και επενδυτική άπνοια, αφού δεν πρόκειται να έρθει κανένας επενδυτής στη Ρόδο” σημείωσε καταλήγοντας.

 

 903 total views,  9 views today