Γαβαλά: Έγινε μια αρχή για την λύση του προβλήματος του τομέα Υγείας

165

«Για τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ η στήριξη των δομών υγείας στα νησιά και η ενδυνάμωση του ΕΣΥ παραμένει προτεραιότητα όπως από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του. Σήμερα οφείλουμε συνειδητά να ζωντανέψουμε ξανά το όραμα του Γιώργου Γεννηματά προσαρμόζοντας το στις σημερινές συνθήκες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η πολιτευτής του   Αν.Γραμματέας Τομέα Αποδημων και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Κω κ. Κατερίνα Γαβαλά με αφορμή τις συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα.

Μιλώντας στον Sky η κ. Γαβαλά αναφέρθηκε στις συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα.

«Όλοι αντιλαμβάνονται ποιο είναι το πρόβλημα στο νοσοκομείο ενός νησιού όπως η Κω που φιλοξενεί χιλιάδες τουριστών. Θα προσπαθήσουν όπως είπαν να δώσουν λύσεις. Βραχυπρόθεσμα αυτό που καταφέραμε ήταν να ενδιαφερθεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για τη μετακίνηση δυο γιατρών για 15 ημέρες και έπεται η συνέχεια. Αυτή είναι μια προσωρινή λύση αλλά δεν έχουμε άλλη», δήλωσε η κ. Γαβαλά.

«Αυτό που αποσπάσαμε είναι η  υπόσχεση για την αλλαγή του θεσμικού πλασίου. Φαίνεται να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νησιά», τόνισε .

Στην ανακοίνωση της η κ. Γαβαλά αναφέρει τα εξής

Η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Αν.Γραμματέας Τομέα Αποδήμων και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Κω κ. Κατερίνα Γαβαλά, σε συνεργασία με τον συντονιστικό όργανο που συστήθηκε από την δημοτική αρχή  για την προώθηση των προβλημάτων των νοσηλευτικών δομών Υγείας του νησιού της Κω, συμμετείχε στον μαραθώνιο συναντήσεων με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή όπως και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Π. Πικραμμένο αλλά και την Αν.Υπουργό Υγειας κ. Μ. Γκάγκα.

Το συμπέρασμα των συναντήσεων αυτών επιτρέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία να ευελπιστούμε πως τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα του Νοσοκομείου Κω θα καλυφθούν και πως είναι καταλυτικός ο ρόλος των κινητοποιήσεων των πολιτών της Κω για της διαφοροποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την υγειονομική κάλυψη και την θέσπιση κινήτρων στα νησιά της παραμεθορίου.

Αν και οι υποσχέσεις για βελτίωση και εξέλιξη των παροχών υγείας ήταν σημαντικές δεν έγινε καμία αναφορά στην νέα δομή, το νέο νοσοκομείο Κω και τον προγραμματισμό ανέγερσης του.

Για τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ η στήριξη των δομών υγείας στα νησιά και η ενδυνάμωση του ΕΣΥ παραμένει προτεραιότητα όπως από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του.

Σήμερα οφείλουμε συνειδητά να ζωντανέψουμε ξανά το όραμα του Γιώργου Γεννηματά προσαρμόζοντας το στις σημερινές συνθήκες.