Γαβρόγλου στον Πατριάρχη: Χωρίς πρόβλημα η μισθοδοσία των κληρικών

1461

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, μίλησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε ο ίδιος στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το Σάββατο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Open», ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το σύνολο των προτάσεων κατατέθηκε από κοινού με την Εκκλησία της Ελλάδος και πώς τα 15 σημεία του περιλαμβάνουν πολλά επιμέρους θέματα, για τα οποία τώρα ξεκινά, ουσιαστικά, ο διάλογος.

Αν και δεν απάντησε συγκεκριμένα στο ερώτημα «ποιοι ήταν οι προβληματισμοί που διατύπωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης;», ο υπουργός Παιδείας σημείωσε: «Τον διαβεβαίωσα ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη μισθοδοσία των κληρικών, το ασφαλιστικό και το ζήτημα της περίθαλψής τους».
«Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί σε όλα της τα σημεία» είπε ακόμη, ενώ έκανε λόγο για «συναξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας για πρώτη φορά».

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση που λύνει ιστορικές εκκρεμότητες» ανέφερε επίσης, σχολιάζοντας τόσο τη συμφωνία με την Εκκλησία όσο και τη Συμφωνία των Πρεσπών.