Γαλανού: Κόκκινη κάρτα στη μεταφορά των χειρουργείων, φρένο σε αυτούς που κάνουν παιχνίδι για να …ανέβουν κατηγορία

539

Με σκληρή γλώσσα όπως συνηθίζει άλλωστε, μίλησε στον Sky σήμερα, η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού με αφορμή το έγγραφο της 2ης ΥΠΕ για τη μεταφορά των χειρουργείων στην ιδιωτική κλινική.

Να σημειωθεί πως  όσοι διάβασαν το έγγραφο σχημάτισαν την εντύπωση πως αυτό αφορά την μεταφορά των χειρουργείων που θα τυγχάνουν τις ώρες εφημερίας  και όχι τα τακτικά που είναι στην αναμονή.

Της συνέντευξής της κ. Γαλανού ακολούθησε η συνέντευξή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροιλού που είπε πως το έγγραφο αφορά την μεταφορά των  τακτικών χειρουργείων για να αποσυμφορηθούν οι λίστες αναμονής.

«Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον ιδιωτικό τομέα τον οποίο σέβομαι αλλά έχουμε μεγάλη δύναμη.  Είμαστε υποστελεχωμένοι αλλά όχι ίδιοι. Το νοσοκομείο της Ρόδου σηκώνει το βάρος όλου του νομού. Όλα τα βαριά περιστατικά έρχονται σε μας. Η ιδιωτική κλινική είναι επιχείρηση και εμείς νοσοκομείο», δήλωσε η κ. Γαλανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών αποκάλυψε πως πριν από λίγο καιρό δέχθηκε τηλεφώνημα όπου της έγινε η πρόταση για τη μεταφορά των χειρουργείων και  απάντησε πως οι γιατροί του ΓΝΡ θα είναι απέναντι σε αυτό.

«Στο νοσοκομείο της Ρόδου γίνονται περισσότερες από 30.000 επεμβάσεις.  Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως η Ρόδος έχει πρόβλημαμε τους αναισθησιολόγους. Λειτουργούν όμως τέσσερις χειρουργικές αίθουσες . Στην Αθήνα δεν πρότειναν κάτι ανάλογο .Το πρότειναν για τη Ρόδο γιατί θεωρούν πως δεν δουλεύουμε», είπε η κ. Γαλανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών μίλησε για στημένο παιχνίδι από κάποιους που θέλουν  αναβαθμιστούν πολιτικά.

«Εδώ υπήρξε στημένο παιχνίδι καθώς κάποιοι θα βγάλουν λεφτά και θα αναδειχθούν πολιτικά. Θα το κάνουν ξεπουλώντας το σπίτι που τους έδωσε ένα πρόσωπο στην κοινωνία . Έχουμε μια  πρεμούρα  με ασάφειες και πράγματα που μας εκθέτουν νομικά και επιστημονικά .  Όλα τα νοσοκομεία του νησιού έχουν πρόβλημα .Δεν παίρνουν προσωπικό για να μας πουν ότι είμαστε τελειωμένοι. Όλα γίνονται για να αποδείξουν πως εμείς δεν δουλεύουμε», τόνισε η κ. Γαλανού.

Η κ. Γαλανού υπογράμμισε  πως το σωστότερο είναι να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να δέχονται να  υπηρετούν στα νησιά.  Συμφώνησε μερικώς  και με την πρόταση να εισάγονται χωρίς εξετάσεις νέοι που θέλουν να γίνουν γιατροί με την προϋπόθεση να υπηρετήσουν στα νησιά .

«Ζητώ τη συμπαράσταση και τη βοήθεια των πολιτών να στηρίξουν στο νοσοκομείο. Να μην δέχονται οι πολίτες να πηγαίνουν στο ιδιωτικό.  Τα επείγοντα χειρουργούνται  στο νοσοκομείο. Κανείς γιατρός δεν αρνείται να αντιμετωπίσει περιστατικό στο νοσοκομείο», είπε.

Όσο για τις λίστες αναμονής είπε πως δεν είναι πραγματικές.

«Θέλουν να χειρουργούνται στην ιδιωτική κλινική  περιστατικά λίστας.Οι λίστες είναι βρώμικες δεν είναι πραγματικές.  Υπάρχουν, αλλά και άλλοι τόσοι έχουν χειρουργηθεί», σημείωσε.

«Πότε δεν υπήρξε ανάγκη να φεύγουν περιστατικά  για την ιδιωτική κλινική .Αυτό εγείρει ερωτηματικά  για το ποιους εξυπηρετεί», τόνισε.  .