Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν σήμερα μετά τη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο επικεφαλής της παράταξης “Ροδίων Όραμα” κ. Στράτος Καρίκης.

Όσο για τις τοποθετήσεις στελεχών σε θέσεις κλειδιά του Δήμου και οι δύο τόνισαν πως η συζήτηση εστιάστηκε στα προγράμματα περισσότερο και όχι στα πρόσωπα.

Οι ανακοινώσεις των αντιδημάρχων θα γίνουν όπως τόνισε ο δήμαρχος στο σωστό χρόνο,αν και κάποιοι όπως τόνισε θα δυσαρεστηθούν γιατί δεν θα τοποθετηθούν εκεί που επιθυμούν αλλά εκεί που επιτάσσουν οι ανάγκες του τόπου.

Αναλυτικότερα:

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καμπουράκης δήλωσε:

” Για μας η συνεργασία δεν ήταν επιλογή αλλά επιταγή καθώς ο Κλεισθένης βάζει σε 10η μοίρα τα πρόσωπα και τις διαφορές και βάζει σε πρώτη θέση το καλό του τόπου. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος. Οι κάλπες έκλεισαν άφησαν ένα αποτέλεσμα και στην παράταξη μας 20 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και στην παράταξη του κ. Καρίκη 8. Δεν έχουμε καν το 50%. Αρα δεν διαθέτουμε την πλειοψηφία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου υποσχέσεις και σχέδια γίνονται επιταγές που τηρούμε μετεκλογικά. Έτσι λοιπόν δύο δημοτικές παρατάξεις ενώνονται υπό το φως του ήλιου στο σπίτι του Ροδίτη για το καλό των Ροδιτών. Και αυτό θα μεταφέρω στην παράταξη μου. Αυτό τόνισα και την περασμένη Κυριακή που συναντηθήκαμε. Οι διαφωνίες είναι στην προσέγγιση επίλυσης ενός ζητήματος . Να μεταφέρετε σε όλους το σεβασμό της παράταξης μας. Σε πολλά σημεία το πρόγραμμα μας έχει επηρεαστεί από τις δικές σας τοποθετήσεις. Και εμείς γίναμε έναυσμα στα δικά σας προγράμματα. Δεν είναι ώρα να δούμε αυτά που μας χωρίζουν αλλά αυτά που μας ενώνουν. Η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε όσο δυνατό λιγότερα λάθη και περισσότερα σωστά για ένα καλύτερο νησί.

Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα ο κ. Καμπουράκης δήλωσε:

” Θα ενημερώσουμε τις παρατάξεις μας για όσα συζητήσαμε. Μετά θα συναντηθούμε ξανά για να υπογράψουμε το πρακτικό. Όλοι μαζί χωρίς κρυφές συμφωνίες”.

Για το σχήμα διακυβέρνησης του δήμου είπε ότι σύμφωνα με το νόμο πρέπει να γίνει η συνεδρίαση την επόμενη Κυριακή για την εκλογή προεδρείου και των μελών της Οικονομικής επιτροπης και της επιτροπής ποιοτητας ζωης.

“Δεν έχει σημασία το όνομα στην καρέκλα αλλά η αξία εκείνου που κάθεται σε αυτή. Δεν είναι προτεραιότητα τα ονόματα. Θα είναι μια διαδικασία που κάποιοι θα στεναχωρηθούν γιατί θα χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές θέσεις από ότι πιστεύουν. Πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα ταλέντα και οι ικανότητες των ανθρώπων. Σημασία έχει το έργο που θα παραχθεί”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Ο κ. Στράτος  Καρίκης τόνισε:

” Με χαρά όλο αυτό το διάστημα διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που αλλάζει τα πράγματα στη Ρόδο. Αισθάνομαι τη βεβαιότητα, ότι κάτι σημαντικό αλλάζει στη Ρόδο μας. Και πριν τις εκλογές και μετά είχα πει και εγώ και η παράταξη μου ότι είμαι υπέρ των συνεργασιών.  Αυτό μόνο καλά αποτελέσματα, θα φέρει αρκεί αυτοί που συνεργάζονται να είναι ανοικτά μυαλά και να θέλουν το καλό του νησιού και να αλλάξουν τα πράγματα   Αυτό από διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή ότι το έχει ο νέος δήμαρχος. Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που συνέβαλαν στην απόφαση μου. Σήμερα ήρθα να κάνω μια τελική συζήτηση ώστε τις επόμενες ημέρες αυτή η συνύπαρξη να γίνει πράξη μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων: Πέταξαν μπογιά στην ελληνική σημαία με drone!

Για άλλη μια φορά ο κ. Καρίκης τόνισε πως ούτε ο δήμαρχος ούτε ο κ. Καρίκης μίλησαν για τοποθετήσεις προσώπων σε θέσεις.

” Δεν μιλήσαμε για θέσεις αλλά για την εφαρμογή ενός προγράμματος για το καλό του τόπου. Στόχος και των δύο είναι να επέλθει αλλαγή στο νησί. Μια ανοικτή συζήτησ λοιπόν πέρνει σάρκα και οστά σήμερα. Μόνο χαρά έχω. Βασική μου θέση είναι να προσφέρω χωρίς να ζητάω. Ως παράταξη είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε. Μοναδικός όρος το καλό του τόπου. Αυτό ξέρω πολύ καλά ότι θέλει ο κ. Α Καμπουράκης. Η σύγκλιση είναι προγραμματική. Για τοποθετήσεις προσώπων δεν μιλήσαμε”, τόνισε και εκτίμησε πως πολλά πράγματα αλλάζουν.

“Είναι ώρα να αποδείξουμε στην πράξη πως όσο περισσότερο αγαπάμε τη Ρόδο μας, τόσο λιγότερα είναι αυτά που μας χωρίζουν”

Από το γραφείο του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

O Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης είχε σήμερα (Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019) το πρωί στο Δημαρχείο συνάντηση με τον επικεφαλής του Συνδυασμού “Νέα Μέρα – Ροδίων Όραμα” κ. Στράτο Καρίκη.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καμπουράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με τον πιο θεσμικό τρόπο, στο Δημαρχείο και υπό το φως του ήλιου στο Δημοτικό Μέγαρο Ρόδου, είχα την ευκαιρία μιας παραγωγικής συζήτησης με τον επικεφαλής του Συνδυασμού “Νέα Μέρα – Ροδίων Όραμα” κ.Στράτο Καρίκη. Κύριο θέμα της συζήτησής μας αποτέλεσε η συνεργασία μας, για την απρόσκοπτη διακυβέρνηση του Δήμου Ρόδου, με ορίζοντα τετραετίας. Για το καλό των Ροδίων, όπως δεσμευτήκαμε.
Είναι γνωστό ότι ο “Κλεισθένης”, απαιτεί συνεργασίες, συναινέσεις και συνέργειες . Η πλειοψηφούσα παράταξη μας έχει 20 δημοτικούς συμβούλους, σε σύνολο 49. Για εμάς, η νέα εποχή της Ρόδου δεν μπορεί να είναι υπόθεση «κινδύνου και ρίσκου.» Οι ανάγκες και η καθημερινότητα των Ροδιτών δεν πρέπει να είναι θέμα σύμπτωσης ή συγκυρίας.
Η Νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει την πλειοψηφία που απαιτείται, για να είναι απερίσπαστη στο έργο της, για την πρόοδο των πολιτών και γι αυτό ακριβώς συζητήσαμε με καθαρές κουβέντες, ειλικρίνεια και δέσμευση. Με όραμα και πρόγραμμα μπορούμε να κινηθούμε μπροστά, με σιγουριά, από την εκκίνηση της Νέας δημοτικής περιόδου, χωρίς χρονοτριβές κι αβεβαιότητες.
Η σύμπλευση και η συνεργασία δεν μπορούν να μένουν στα λόγια, στις υποσχέσεις και στις εξαγγελίες. Είναι ώρα να αποδείξουμε στην πράξη ,πως όσο περισσότερο αγαπάμε τη Ρόδο μας, τόσο λιγότερα είναι αυτά που μας χωρίζουν.
Με τον κ. Καρίκη ανανεώσαμε το ραντεβού της επόμενης συνάντησής μας, αμέσως μετά την ενημέρωση που θα κάνει ο καθένας μας , στους δημοτικούς μας συμβούλους, επί των προγραμματικών δεσμεύσεων που αναλάβαμε σήμερα. Το έδαφος είναι γόνιμο ,και είναι στο χέρι όλων μας να δώσει καρπούς, για τη Ρόδο και τους Ροδίτες.»

 

 140 total views,  4 views today