Γεμάτο με αποφάγια για τις γάτες το κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου

189

Καταγγελία για την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος του κοιμητηρίου του Αγίου Δημητρίου έκανε ο συμπολίτης μας κ. Γεωργουδιός  στον Sky 100,8

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται και έχει να κάνει με την προσπάθεια που κάνουν φιλόζωοι της περιοχής για να παράσχουν τροφή στα  αδέσποτα ζώα συντροφιάς και κυρίως  γάτες που βρίσκουν καταφύγιο στο κοιμητήριο.

Αποτέλεσμα είναι όμως ο χώρος να είναι γεμάτος με αποφάγια κάθε λογής  που δημιουργούν εικόνες που δεν αρμόζουν. Να σημειωθεί πως για να είναι σίγουροι πως το φαγητό θα φθάσει για όλα τα ζώα κουβαλούν ολόκληρες τσάντες γεμάτες με αποφάγια.

Οι φιλόζωοι προσφέρουν φαγητό στις γάτες αλλά δεν γνωρίζουν  τόσο καλά τη συμπεριφορά των συμπαθέστατων τετράποδων. Διότι αν ήξεραν, δεν θα άφηναν τα αποφάγια της χθεσινής ημέρας στα σημεία γιατί πολύ απλά οι γάτες δεσποζόμενες και μη, δεν τρώνε ξανά το φαγητό που αφήνουν ακόμη και αν είναι η καλύτερη ξηρή τροφή που τους σερβίρεται σε  καθαρή  ταίστρα.

Κάθε φορά πρέπει η  τροφή να  είναι όση καταναλώνεται  φρέσκια και καθαρή.

Εξαιτίας της αγάπης μεν για τα ζώα αλλά της άγνοιας δε οι φιλόζωοι άφησαν αποφάγια πολλών ημερών  ή και μηνών σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες βρωμιάς.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και οι γάτες να μην πλησιάζουν την τροφή αν αυτή ήταν πάνω στα παλιά αποφάγια.

Σε τελική ανάλυση όμως δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και αυτό ήθελε να καταγγείλει ο κ. Γεωργουδιός καθώς όποτε πηγαίνει στο κοιμητήριο βλέπει πεταμένα στο χώμα κρέας μακαρόνια κόκαλα και ότι άλλο περισσεύει από τα νοικοκυριά των φιλόζωων και μπορεί να καταναλωθεί από τα ζώα.

.«Βρήκαμε αποφάγια πολλών ημερών σε διάφορα  σημεία στα πλάγια των τάφων  . Αγαπούν τα ζώα . Και εμείς τα αγαπάμε. Θα μπορούσαν να βάζουν τα φαγητά για τις γάτες σε ένα σημείο και όχι να τα πετούν χύμα. Δεν είναι σωστό να γίνονται αυτά στο κοιμητήριο. Δεν βρήκαν ανταπόκριση όσες παρεμβάσεις και αν έγιναν ». είπε ο κ. Γεωργουδιός.

Ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Στάμου

Στο πρόβλημα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Στάμου. Μίλησε και για την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Ρόδου για τον ευπρεπισμό του κοιμητηρίου.

«Δεν  μπορεί ο δήμος να βάλει αστυνομική εποπτεία για τους ανθρώπους αυτούς που συμπεριφέρονται απρόσεκτα. Εμείς  κάνουμε μια προσπάθεια ευπρεπισμού του κοιμητηρίου του Αγίου Δημητρίου  με πλακοστρώσεις και μαρμαροστρώσεις . Υπάρχουν πράγματι κάποιοι που το παίζουν φιλόζωοι και βανδαλίζοντας το χώρο ρίχνοντας αποφάγια και νερά από εδώ και από κει. Και έλεγχο επί 24ωρου βάσεως να έχουν δεν ελέγχεται αυτό. Κάνουμε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε το χώρο και γίνονται αυτά τα πράγματα», τόνισε ο αντιδήμαρχος.