«Πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι δίνουν για μια ακόμη μέρα την μάχη για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη της φωτιάς στην Εύβοια και άλλες περιοχές» αναφέρει η Φώφη Γεννηματα.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκληση να διατεθούν επιτέλους όλα τα μέσα για να σταματήσει η καταστροφή» τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

«Θα χρειασθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα. Και η αναμόρφωση εκ βάθρων του συστήματος Πολιτικής προστασίας με έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της αποκέντρωσης καθώς το κυβερνητικό σχέδιο δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Πρώτα από όλα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Η απογοήτευση τους πνιγεί. Η ταλαιπωρία τους δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να ενισχυθούν οικονομικά και να στεγαστούν σε αξιοπρεπή καταλύματα (σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια) μέχρι να μπορέσουν με τη συνδρομή της πολιτείας να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Επιτέλους αποτελεσματικές δράσεις από την Κυβέρνηση» καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: iefimerida.gr

 199 total views,  2 views today