Γιάννης Γ. Πάππου: Στόχος μας να πάει καλά η φετινή σεζόν γιατί η συγκυρία είναι δύσκολη

301

Στην ανάγκη στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων από όλα τα μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και τους ξενοδόχους αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Sky 100,8  ο πρόεδρος του φορέα  κ. Γιάννης  Γ.  Πάππου.

Μίλησε για την ανάγκη να πάει καλά η φετινή τουριστική σεζόν αλλά και για τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΕΒΕΔ .

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ θα βρίσκεται στις 2 Μαρτίου στην Κω προκειμένου να εξετάσει θέματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νησί του Ιπποκράτη.

Μιλώντας στον Sky 100,8 o κ. Γιάννης Γ. Πάππου τόνισε πως αφορμή για την ανοικτή επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν η συμφωνία στην οποία προέβη η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με εταιρεία που δεν είναι τοπικών συμφερόντων.

Να στηρίξουμε τις δικές μας επιχειρήσεις

« Αυτό που μας οδήγησε στην έκδοση της ανοικτής επιστολής ήταν δελτίο τύπου της ΕΞΡ με το οποίο  προέτρεπε  τους ξενοδόχους να συνεργαστούν  με μια εταιρεία που δεν είναι τοπικών συμφερόντων . Το  ΕΒΕΔ προσπαθεί να στηρίξει την τοπική οικονομία. Επίσης ο ξενοδοχειακός τομέας έχει λάβει μεγάλη στήριξη κατά την περίοδο της μεγάλης κρίσης από τους ντόπιους επιχειρηματίες που παρείχαν  όχι μόνο καλής ποιότητας προϊόντα αλλά και εξαιρετικά μεγάλες πιστώσεις. Εξαιτίας της στήριξης που έλαβαν οι ξενοδόχοι θα πρέπει να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις που επάρκεια αγαθών έχουν ευελιξία στον τρόπο συναλλαγής κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Οι εταιρείες που δεν είναι τοπικών συμφερόντων δεν κάνουν διευκολύνσεις σε επιταγές.
Εμείς θέλουμε συνοχή και να μην σπάσει κανένας κρίκος από την αλυσίδα που ενώνει τις τοπικές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Πάππου.

Σε ερώτηση αν τον προβληματίζει η επίθεση στην Ουκρανία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου τόνισε:

«Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην προβληματίζεται από τις εξελίξεις. Η κοινωνία χρειάζεται ήρεμα νερά ώστε να μπορέσει και η επιχειρηματικότητα, να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά.  Με την Ουκρανία έχουμε αρκετές εμπορικές συναλλαγές. Λόγω της  πολεμικής εμπλοκής έχουμε παρατηρήσει μια στάση στις χρηματιστηριακές αγορές ενέργειας. Υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές και αυτό είναι δυσοίωνο. Αν η αναταραχή συνεχιστεί κανένα κράτος δεν θα μπορέσει  να στηρίξει τις υψηλές αυξήσεις της ενέργειας. Στη χώρα μας ο πληθωρισμός τρέχει με 6,2%. Τουλάχιστον το 4% οφείλεται στην ενέργεια .Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία. Έχουμε ζητήσει και στήριξη των επιχειρήσεων. Στόχος να μείνουμε όλοι βιώσιμοι και ενεργοί στον επιχειρηματικό στίβο».

Στόχος η φετινή τουριστική σεζόν

Προτεραιότητα όπως τόνισε είναι η στήριξη της τοπικής αγοράς.

«Περιμέναμε να έχουμε μια  καλή σεζόν . Με τις πολεμικές συρράξεις αλλάζει η διάθεση των επισκεπτών. Ευελπιστούμε πως αυτό σύντομα θα τελειώσει ώστε να φέρουμε και να έχουμε καλά αποτελέσματα στον τουρισμό . Οι ενδείξεις που έχουμε είναι πως η σεζόν  μπορεί να αγγίξει τα δεδομένα του 2019. Η προσοχή μας είναι στραμμένη 100% στην φετινή σεζόν. Στόχος να απαλύνουμε μέρος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο φορέα.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει ξεκαθαρίσει το πότε θα γίνουν οι εκλογές και με ποιο εκλογικό σύστημα και ποιους εκλογικούς καταλόγους και διαδικασίες. Όλα μπορούν να συμβούν φέτος ή το επόμενο έτος. Είναι πάρα πολύ νωρίς να συζητάμε . Στο συμβούλιο μετέχουν 51 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο. Όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει το πότε και πως θα γίνουν οι εκλογές τότε θα ανακοινωθούν από πλευράς μας αυτά που πρέπει . Ότι και να συζητάμε τώρα είναι πολύ νωρίς άκαιρο και άτοπο», δήλωσε ο κ. Πάππου .

Σε ερώτηση αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΕΒΕΔ τόνισε:

«Αυτό που καθένας από μας πρέπει να λαμβάνει υπόψη είναι τι συμβαίνει στην περίοδο που μιλάμε. Είτε είμαι υποψήφιος είτε  όχι υπάρχουν πολλοί σοβαροί αξιόλογοι συνεπείς σύμβουλοι του ΕΒΕΔ και μια επταμελής διοικητική επιτροπή. Αν δεν είμαι εγώ υποψήφιος θα είναι ένας εξ αυτών και πιστέψτε με θα είναι και αποτελεσματικός»