Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών στη Σύμη.Και αυτό γιατί όπως εξήγησε στον Sky ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας γιατροί του Εθνικού συστήματος υγείας αρνούνται να μεταβούν στο νησί των Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια η δημοτική Αρχη, οι δύο αγροτικοί ιατροί δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού.

Εάν υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό που θα πρέπει ο ασθενής να μεταβεί στη Ρόδο, το νησί μένει με μόλις έναν γιατρό καθώς ο δεύτερος πρέπει να τον συνοδεύσει. Στη Σύμη ζουν 3.000 μόνιμοι κάτοικοι εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη το καλοκαίρι καθώς το νησί γεμίζει με τουρίστες και τον Αύγουστο μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000 άτομα.

Επιστολές απέστειλε ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Το θέμα είναι διαχρονικό δεν είναι σημερινό. Οι πολιτικοί ξεχνούν αυτά που λένε όταν είναι στην αντιπολίτευση. Το ιατρείο σχεδόν είναι ακέφαλο. Χρειαζόμαστε γιατρό με ειδικότητα γενικής ιατρικής. Παλαιότερα παρείχαμε κίνητρα και είχαμε γιατρούς. Όταν αυτά κόπηκαν έχουμε πρόβλημα» , δήλωσε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Το μόνο κίνητρο που μπορεί να δώσει ο Δήμος όπως τόνισε ο κ. Παπακαλοδούκας είναι να παρέχει σπίτι και να καλύψει και τη διατροφή στους γιατρούς.
Ο δήμαρχος Σύμης με αφορμή ελλείψεις στη μελέτη που αφορά το γήπεδο του νησιού τόνισε πως πολλές φορές έχουν εκπονηθεί μελέτες για έργα από το Δήμο.

«Θα πρέπει η Περιφέρεια να είναι υπερήφανη που ο Δήμος Σύμης μπορεί και εκπονεί μελέτες ώστε και με ελλείψεις. Δεν υπάρχουν τέλειες μελέτες. Πρέπει όμως να υπάρχει συνεργασία με το Δήμο Σύμης .Είναι επιβεβλημένη η συνεργασία», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σύμης .

 156 total views,  2 views today