Για μαθητές που έπρεπε να έχουν μελετήσει πολύ καλά ήταν τα θέματα που επελέγησαν σήμερα στα πλαίσια των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Συγκεκριμένα βατά χαρακτηρίστηκαν τα  θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών και την Ιστορία. Απαιτητικά ήταν τα θέματα στη Φυσική.

Η μετάδοση των θεμάτων έγινε κανονικά και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα με τη διαγωνιστική διαδικασία όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

« Δεν είχαμε προβλήματα. Όλα πήγαν και σήμερα καλά. Η μετάδοση έγινε κανονικά. Οι μαθητές προσήλθαν και έγραψαν τα διαγωνίσματα τους », τόνισε.

Σε ερώτηση αν τα θέματα ήταν δύσκολα ο κ. Παπαδομαρκάκης δήλωσε:

“Τα θέματα που επελέγησαν σήμερα ήταν για μαθητές που είχαν μελετήσει καλά”

Η αποχή από τη διαδικασία έφθασε στο 12%.

Επίσκεψη στο Λύκειο Σύμης πραγματοποίησε  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νίκος Ράπτης. Παρακολούθησε τη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελληνίων και διαπίστωσε πως όλα πήγαν καλά και για τους διαγωνιζομένους στο μικρό νησί.

” Δεν είμαστε μόνο στα μεγάλα νησιά αλλά και στα μικρότερα. Δεν διαπίστωσα πρόβλημα στη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων”, δήλωσε ο κ. Νίκος Ράπτης.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2019 προερχόμενοι από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στη Φυσική και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Αύριο οι Πανελλήνιες 2019 συνεχίζονται για τα ΕΠΑλ με Ανατομία-Φυσιολογία, Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επιστρέφουν στα θρανία ξανά την Παρασκευή για να εξεταστούν πάλι σε μαθήματα κατεύθυνσης: Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

 366 total views,  5 views today