Για καταστροφή του κλάδου της εστίασης κάνει λόγο ο Γιάννης Κλούβας

794

Τους προβληματισμούς και την έντονη ανησυχία του εξέφρασε μιλώντας στον sky ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας, με αφορμή τα κυβερνητικά μέτρα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων και τις δυσκολίες που θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες της εστίασης ως προς την εφαρμογή τους από την 1η Ιουνίου, κάνοντας λόγο για καταστροφή του κλάδου.

Ο κ. Κλούβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ενοίκια που οι επιχειρηματίες αδυνατούν να καλύψουν, στα τσουχτερά πρόστιμα που ανακοινώθηκαν για τους παραβάτες, στο ότι οι επιχειρήσεις μέχρι να επαναλειτουργήσουν θα βρίσκονται επί 2,5 μήνες κλειστές, στην απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων που θα πρέπει να υπάρχει, στον περιορισμό των ατόμων (μέχρι 4 σε κάθε τραπέζι), στη χρήση των προστατευτικών μέτρων υγιεινής (μάσκα/γάντια), κι εξέφρασε την ανησυχία του, ποιός θα είναι αυτός που θα “επιβάλλει την τάξη, να κάνει τον τροχονόμο στο κατάστημά του;”

Καφετέριες και εστιατόρια, ανοίγουν την 1η Ιουνίου, με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας, όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς. Ειδικότερα, θα ανοίξουν μόνο όσοι έχουν εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή, τραπέζια και stand, θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους δύο μέτρα, ενώ θα επιτρέπεται μόνο ένας πελάτης ανά τρία τετραγωνικά. Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι τέσσερα άτομα.

«Αν τα μέτρα ισχύσουν έτσι όπως εξαγγέλθηκαν, από 1η Ιουνίου, τότε μιλάμε για καταστροφή του κλάδου της εστίασης. Όλα αυτά τα μέτρα είναι προς το κοινό καλό, τη μη διάδοση του ιού, αλλά δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κλούβας.