Για να λάμψει η Π. Πόλη θέλει δουλειά

520

Τρόπους για να βάλει τάξη στην Μεσαιωνική Πόλη ώστε  να πάψει να θυμίζει ανατολίτικο παζάρι αλλά στη χειρότερη εκδοχή του αναζητεί η νέα δημοτική αρχή.

Τα προβλήματα που κληρονόμησε είναι πάρα πολλά και δύσκολα ως προς την επίλυση τους.
Άλλα απαιτούν αλλαγή θεσμικού πλαισίου όπως για παράδειγμα η επετεία ή οι κράχτες ώστε να μπορεί να είναι πιο ευέλικτη και κυρίως αμείλικτη  για τους παραβάτες  και η ΕΛΑΣ.

Στα προβλήματα και κυρίως σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky αντιδήμαρχος Τουρισμού και εκπρόσωπος τύπου του δήμου Ρόδου κ. Κώστας Ταρασλιάς.

«Περιμένω τον κ. Δράκο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη Μεσαιωνική Πόλη. Εδώ και καιρό διεξάγει συναντήσεις με τους επιχειρηματίες για να δούμε το θέμα που αφορά τους κοινόχρηστους χώρους», τόνισε ο κ. Ταρασλιάς.

Ο κ. Ταρασλιάς παραδέχθηκε πως στα περισσότερα σημεία της Μεσαιωνικής Πόλη οι καταλήψεις των ,κοινόχρηστων χώρων … καλά κρατούν .

Ωστόσο για να μπει σε ένα πρόγραμμα η περιοχή και κυρίως για να μπει τάξη χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη και κυρίως αστυνόμευση είτε από την Ελληνική Αστυνομία ή από τη δημοτική αστυνομία.

Πρέπει να γίνει επίσης κατανοητό ότι είναι σε ισχύ και ο κανονισμός λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης. Όμως παρά τα όσα έχουν ανακοινωθεί στο παρελθόν για την ύπαρξη του έχει μείνει μόνο στα χαρτιά ή καλύτερα στα…λόγια.

Μέχρι να γίνουν κατανοητά όλα αυτά όμως οι επισκέπτες της περιοχής θα βλέπουν κατά  το ήμισυ τις πλατείες, γιατί το άλλο μισό είναι καλυμμένο από τα τραπεζοκαθίσματα.

Για να φθάσουν  στους αρχαιολογικούς χώρους θα σκοντάφτουν στα κάθε λογής εμπορεύματα που είναι απλωμένα στους δρόμους. Και για ατραξιόν θα βλέπουν  πολύχρωμα χαλιά, ενδύματα υποδήματα, απομιμήσεις προϊόντων και .. αποδημητικά πτηνά.

¨Οσο για παραδοσιακά προϊόντα που θα έπρεπε να ευδοκιμούν εντός των τειχών αυτά αναζητούνται …

Την άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή την εικόνα που θα έπρεπε να έχει η Μεσαιωνική Πόλη,  δείχνουν τα αξιόλογα τουριστικά καταλύματα  και πολυτελή ξενοδοχεία που λειτουργούν εντός των τειχών.

Δυστυχώς όμως μέσα στην άχλη  του ανατολίτικου  παζαριού χάνονται, απαξιώνονται όλα…