Για 4η δόση εμβολίου ετοιμάζονται στη Γερμανία

518

Η τέταρτη δόση εμβολίου μπορεί να είναι απαραίτητη ελέω της μετάλλαξης Όμικρον, τόνισε ο νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  σήμερα , ο Λάουτερμπαχ είπε ότι η Όμικρον θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στη Γερμανία εντός τριών εβδομάδων και η χώρα έχει παραγγείλει 80 εκατομμύρια δόσεις ειδικού εμβολίου πάνω στη μετάλλαξη για παράδοση τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

«Μια επιθετική εκστρατεία ενισχυτικών δόσεων είναι το πιο σημαντικό μας δομικό στοιχείο στον αγώνα ενάντια στην Όμικρον», είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας και συνέχισε: «Το επίπεδο προστασίας έναντι των σοβαρών συμπτωμάτων του Covid-19 μετά από αναμνηστικό εμβόλιο είναι πολύ υψηλό. Θα υπολόγιζα ότι πάει πολύ πάνω από το 90%».

Ωστόσο, παρά την επιταχυνόμενη ανάπτυξη των ενισχυτικών δόσεων στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες, σημείωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να περιορίσουν τις επαφές στο ελάχιστο. «Τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να γίνουν η σπίθα που ξεκινά τη φλόγα της “Όμικρον”», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Η Γερμανία ανέφερε 45.659 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, 5.642 λιγότερα από ό,τι πριν από μια εβδομάδα. Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 510.

Πηγή: iefimerida.gr