Στην αρχική του μορφή όπως ήταν επί Ιταλοκρατίας θα επιχειρήσει η δημοτική αρχή να επαναφέρει το Δημοτικό Στάδιο Διαγόρας.

Αυτό εξηγεί την καθαίρεση τμήματος του εξωτερικού τοιχίου που χωρίζει το δρόμο από το γήπεδο καθώς και μιας σειράς κερκίδων .

Η καθαίρεση του εξωτερικού τοίχου αλλά και των κερκίδων είναι ένα θέμα καθώς έγινε εν μέσω της θερινής σεζόν και σε ένα σημείο πολυσύχναστο .

Aν το έργο αυτό γίνονταν από ιδιώτη βεβαίως θα είχαν αναρτηθεί ήδη οι … σημαίες της επανάστασης.

Όπως εξήγησε στο Skyrodos.gr o Προιστάμενος της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Γιώργος Καρυδάκης τα τμήματα της υποδομής που καθαιρέθηκαν προστέθηκαν τη δεκαετία του 70 δεν ήταν δηλαδή στο αρχικό σχέδιο που δημιουργήθηκε επί Ιταλοκρατίας οπότε και κατασκευάστηκε το γήπεδο.

Με το πέρασμα των ετών όμως παρουσίασαν ρωγμές και έγιναν επικίνδυνα για το κοινό.

«Έδωσα τη έγκριση σε συνεργεία του Δήμου να προχωρήσουν στην κατεδάφιση του μαντρότοιχου και των κερκίδων . Το έκανα γιατί πρόκειται για τμήματα που προστέθηκαν τη δεκαετία του 70 . Ωστόσο μετά από τόσα χρόνια διαπιστώσαμε ότι παρουσιάστηκαν ρωγμές. Υπήρχε και κλίση. Τι θα γίνονταν αν οι κερκίδες ή το εξωτερικό τοιχίο κατέρρεαν», δήλωσε ο κ. Καρυδάκης.

Τα σημεία που καθαιρέθηκαν θα αποκλειστούν και δεν θα είναι προσβάσιμα για το κοινό για λόγους ασφαλείας.

« Στη συνέχεια με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να επαναφέρουμε το γήπεδο όπως ήταν επί Ιταλοκρατίας», είπε ο κ. Καρυδάκης.

 244 total views,  2 views today