Γλυνός: Να στηριχθεί ο αγώνας του Κωακού λαού για την υγεία!

286

Ο Μανώλης Γλυνός, Επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” κατέθεσε ακόμη μια πρόταση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, με σκοπό να συζητηθεί το ζήτημα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας της Κω, του Δήμου αλλά και πολλών φορέων του νησιού για τις ελλείψεις του τομέα υγείας.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η ενίσχυση των δομών υγείας του νησιού είναι επιβεβλημένη, και δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής. Το νησί της Κω χρειάζεται νέο, σύγχρονο νοσοκομείο προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις αλλά και στην αύξηση του πληθυσμού. Επιπρόσθετα, ορθώς ο Δήμος εισηγείται και τη δημιουργία Κέντρων Υγείας αλλά και Περιφερειακών Ιατρείων, έχοντας κατά νου την αποκέντρωση ως προς τις υγειονομικές δομές αλλά και εν τέλει την καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κατέθεσε επίσημο αίτημα  με σκοπό αφενός τη συζήτηση του επίκαιρου και σοβαρού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και αφετέρου την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του αγώνα των Κώων.

Τέλος, αναμένουμε για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής ως προς το ζήτημα.

Η επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε

Με ιδιαίτερη ευαισθησία παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο νησί της Κω, σχετικά με τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για στελέχωση και αναβάθμιση των δομών υγείας του νησιού.

Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί επικίνδυνα, γεγονός που οδηγεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει για να πάρει απόφαση για Γενική Απεργία και Συλλαλητήρια για το θέμα.

Ως παράταξη θεωρούμε  ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και πρέπει να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας του νησιού , αφού ο τομέας υγείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για τις τοπικές κοινωνίες του συνόλου των  νησιών μας.

Μανώλης Γλυνός
Επικεφαλής παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου