Γνώριζαν για νεκρούς και παίζανε θέατρο με συσκέψεις και δηλώσεις!

1593

Στην παραδοχή ότι πριν την ενημέρωση του πρωθυπουργού, το βράδυ της Δευτέρας, είχε λάβει πληροφορίες για τον πρώτο νεκρό προέβη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας όμως ότι δεν θεώρησε την πληροφορία «ασφαλή».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν θεώρησε αξιόπιστη την ενημέρωση που έλαβε από τους άνδρες που επιχειρούσαν στο Μάτι, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε γενικά ότι οι δύτες βρίσκονταν στην θάλασσα κι όχι στην στεριά, όπου εκτυλισσόταν η φωτιά.

Σημειώνεται πως από το απόγευμα υπήρχαν φωτογραφίες και πολλές αναφορές ότι εκατοντάδες άνθρωποι είχαν καταφύγει στην θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες. Τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων.

Ο κ. Κουρουμπλής προσπάθησε
να υποβαθμίσει το γεγονός πως κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δεν έγινε αναφορά σε θύματα. «Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το ζητούμενο αυτή τη στιγμή», είπε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

 

 

Έχει αποδειχτεί πια ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έπαιζε θέατρο» το βράδυ της Δευτέρας διότι «γνώριζε για τους νεκρούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός προτίμησε να αποσπάσει όλους τους επιτελείς που συντόνιζαν τις επιχειρήσεις στο Μάτι και στην Ραφήνα προκειμένου να στήσει το «επικοινωνιακό του σόου», με συνέπεια να αποδυναμωθεί η επιχείρηση διάσωσης πυρόπληκτων και ναυαγών.