Σειρά καίριων ερωτημάτων που αφορούν την κατάσταση στην γέφυρα Μάκαρη και κυρίως την επικινδυνότητα της  έθεσε με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή και τα εγκαίνια του έργου που έχουν θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.

Aναλυτικά στην ανακοίνωση του ο κ. Χάραλαμπος Κόκκινος αναφέρει τα ακόλουθα:

Η προκλητική προσπάθεια πολιτικής και προσωπικής καπηλείας από τον κ. Χατζημάρκο και στελέχη του της νέας γέφυρας Μάκαρη στην Ε. Ο. Ρόδου /Λίνδου έχει ξεπεράσει κάθε όριο…. Στα πολιτικά ερωτήματα που τους θέσαμε απέφυγαν να απαντήσουν και συνεχίζοντας να δαπανούν ως” Χουβαρδάδες”… τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου προχωρούν σε εγκαίνια – φιέστα  με το υπερβολικό κόστος των 21.500€!!!

Σήμερα ενημερώνουμε την κοινωνία μας ότι ο κ. Χατζημάρκος γνώριζε από έγγραφο (Α.Π.ΔΤΕ/οικ/930-20.2.19 το οποίο δημοσίευσε και η zougla. gr) της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α. ) την επικινδυνότητα της Γέφυρας Μάκαρη από τις 20 Φεβρουαρίου 2019!!!!Υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει την “επικινδυνότητα” σε δηλώσεις του εννιά (9) μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2019 όταν η γέφυρα κατέρρευσε!!!!

Τα νέα πολιτικά ερωτήματα που προσθέτουμε στον κ. Χατζημάρκο και ελπίζουμε να απαντήσει και να μην υβρίσει ή να σιωπά περίεργα- ενώ είναι λαλίστατος… – είναι τα εξής :

-γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν έργα συντήρησης στη γέφυρα Μάκαρη και περιορίστηκε η Π. Ν. Α. μόνο σε ελέγχους στατικότητας της?

-Γιατί δεν προχώρησε από το Φεβρουάριο του 2019 έως το Νοέμβριο του 2019 σε επισκευή της γέφυρας με πολύ χαμηλότερο κόστος και φτάσαμε στην κατασκευή νέας γέφυρας μερικών μέτρων που κόστισε στον ελληνικό λαό – σε περίοδο κρίσης και με την διαδικασία του κατεπείγοντος- περίπου 7εκ € και με έκπτωση μόλις  3,49%?

-Η γέφυρα Μάκαρη  ήταν κατασκευασμένη  από το 1972….Στη Ρόδο υπάρχουν πολλές  παλαιότερες γέφυρες που αντέχουν… Μήπως κινδυνεύουμε και από αυτές? Αν όχι… τότε γιατί επέλεξε την πολυδάπανη κατασκευή στο Μάκαρη και όχι επισκευή της?

-Από το Φεβρουάριο του 2019 μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου είχε χρόνο για παρεμβάσεις-επισκευή στη γέφυρα ” χωρίς να κοπεί το νησί της Ρόδου στα δύο”…. Γιατί δεν το έκανε? Μήπως είχε αφιερώσει το χρόνο του στο πως θα εκλεγεί πάλι περιφερειάρχης “κουκουλώνοντας” προβλήματα και στήνοντας σκευωρίες σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως αυτή  που κατέρρευσε πρόσφατα   και” γύρισε”  πλέον εις βάρος του?

-Γιατί προτίμησε να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες επί  1,5 έτος ενώ – πιθανότατα – η επισκευή ή η συντήρηση της γέφυρας Μάκαρη θα απαιτούσε πολύ λιγότερο χρόνο και κατά συνέπεια λιγότερη ταλαιπωρία του κόσμου?

Αν το αναπτυξιακό όραμα του κ. Χατζημάρκου είναι να  αναμένει να καταρρεύσουν οι ήδη υπάρχουσες γέφυρες και κατασκευάζει με λεφτά του λαού και μεγάλο κόστος καινούριες – αντί να τις συντηρεί ή να τις επισκευάζει – είναι θλιβερό. Περισσότερο θλιβερό όμως είναι ότι σε αυτή την… “περίεργη” διαχείριση δημοσίου χρήματος προστίθενται και μεγάλες-προκλητικές- δαπάνες για “φιέστες” και την … “αυτοπροβολή” του!

ΥΓ1: Σεβόμαστε τους  υπουργούς που θα παραβρεθούν  στα εγκαίνια της γέφυρας Μακαρη, είναι καλοδεχούμενοι στη Ρόδο και ο τόπος θέλει την βοήθεια τους… Όμως αν δεν  απαντήσει σε εμάς ο κ. Χατζημάρκος ας ενημερώσει αυτούς γιατί…. όταν θα πέσουν τα “φώτα της γιορτής” ίσως προκύψουν και άλλα ερωτήματα και αποκαλύψεις που δεν θα είναι ευχάριστα για την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου ….!

ΥΓ. 2:Επειδή δεν είμαστε “μικρόψυχοι” θα αναγνωρίσουμε και μια “πρωτιά” του κ. Χατζημάρκου που όμως δεν ξέρω αν ικανοποιεί την κοινωνία μας και την κυβέρνηση. Κατάφερε να εμβολιαστεί κατά του covid πρώτος από όλους τους αιρετούς στη Χάλκη προ μηνών, με εμβόλιο που συμπτωματικά περίσσευε (σύμφωνα με δήλωση του) …. Τώρα αν καταγγέλθηκε  στο Κοινοβούλιο και Πανελλήνια  για τον εμβολιασμό του και ερευνά αυτό και άλλα θέματα που τον αφορούν η Ελληνική Δικαιοσύνη…. ας κάνει “ευτυχισμένο” τον ίδιο και τους πιστούς συνεργάτες του που νιώθουν… ” υπερήφανοι “κοντά του.

Χαράλαμπος Κόκκινος 

Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” – Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου – Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

 372 total views,  2 views today