“Γολγοθάς” για διακομιδή ασθενούς με covid στην Κάλυμνο

832

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται με covid-19, δύο γυναίκες από την Κάλυμνο, 59 και 64 ετών αντίστοιχα, στο Βουβάλειο Νοσοκομείο, εκ των οποίων η μία διασωληνωμένη μετά την επιδείνωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της, ενώ ήδη το νησί μετρά 16 θανάτους από κορωνοϊό, αφού σήμερα έχασαν τη μάχη δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες 77 και 84 ετών.

Εντωμεταξύ μία απίστευτη περιπέτεια εκτυλίσσεται από το πρωί αφού η 64χρονη γυναίκα που βρίσκεται διασωληνωμένη είναι υπέρβαρη και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αδύνατη η μεταφορά μέσα στην ειδική κάψουλα με πτητικό μέσο.

Η γυναίκα επρόκειτο να διακομισθεί ως εκ τούτου με σκάφος του Λιμενικού Σώματος που πήγε από τη Λέρο στην Κάλυμνο για να τη μεταφέρει στη Σάμο, αλλά στάθηκε αδύνατη κι αυτή η περίπτωση αφού το σκάφος είναι μικρής χωρητικότητας και πλέον θα χρειασθεί να μεταβεί άλλο μεγαλύτερο σκάφος του Λ.Σ. από την Κω για να μεταφερθεί η γυναίκα.

Και η κατάσταση της υγείας της δεύτερης γυναίκας 59 ετών που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλύμνου, παρουσίασε επιδείνωση τις τελευταίες ώρες.