Γρηγοριάδης : Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου μπορεί να κατεδαφίσει την κατασκευή στη Γλύστρα

758

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 267/98 η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ρόδου έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην κατεδάφιση της κατασκευής στην περιοχή Γλύστρα όπως αποκάλυψε σήμερα στον Sky ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης.

«Υπάρχει έκνομη κατάσταση και δραστηριότητα στις παραλίες  με αποκορύφωμα αυτά που συμβαίνουν στη περιοχή Γλύστρα. Στην περιοχή  υπάρχει μια καντίνα ενώ αναπτύχθηκαν και άλλες κατασκευές. Το θέμα είναι το μεγαθήριο που φτιάχνεται εκεί σε αρχαιολογικό χώρο και σε περιοχή που είναι προστατευ όμενη. Ουδεμία νομότυπη διαδικασία έχει γίνει. Κάποιος θέλησε να δραστηριοποιηθεί σε δημόσιο χώρο και το κάνει», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου  Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης και πρόσθεσε πως αυτό που γίνεται στη Γλύστρα  ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επιχειρηματίες να κάνουν το ίδιο.

«Γιατί να μην πάνε και άλλοι στο Κιοτάρι και στο Πλημμύρι και στο Γεννάδι να κάνουν το ίδιο; Όμως αυτά πρέπει να σταματήσουν και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την 1η Νοεμβρίου θα έχει το δικαίωμα να εκτελεί τα πρωτόκολλα κατεδάφισης», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος τόνισε πως με βάση το Προεδρικό Διάταγμα  267/98 η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ρόδου έχει δικαίωμα να προβεί σε κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.

«Το θέμα  έχει πολλές διαστάσεις και θα πρέπει αυτή η κατάσταση να σταματήσει. Είναι και το κομμάτι της οικονομικής δικαιοσύνης. Δεν μπορεί ο καθένας να αυθαιρετεί », είπε.

Σε ερώτηση για τις πλατφόρμες που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή Ψαροπούλα ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε:

‘Θα αποδειχθεί αν αυτό έγινε επειδή οι επιχειρηματίες  είχαν την ανοχή κάποιων. Το ίδιο και για τη Γλύστρα. Κανείς δεν πάει να κάνει,  μια  τέτοια επένδυση που απαιτεί χιλιάδες ευρώ αν δεν ξέρει πως δεν υποστεί κυρώσεις. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται βέβαιοι πως δεν θα τους πειράξει κανείς. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά».

Η υπόθεση έχει φθάσει στη δικαιοσύνη όπως τόνισε.

«Αυτά που γίνονται θα είναι σε βάρος του νησιού. Γιατί η ασχήμια και η παρανομία θα επηρεάσουν τον τουρισμό. Εκτός και αν νομίζουμε πως είμαστε μοναδικοί. Ο  Σύλλογος Περιβάλλοντος έχει κάνει πολλές ενέργειες. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο», είπε ο κ. Γρηγοριάδης .

Από το Σύλλογο Περιβάλλοντος συγκεντρώνονται υπογραφές ενώ θα γίνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή.