«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον .Στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε. Αφού η ιστορία σας ανήκει σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε.  Μένω μονάχος  στο παρόν μου να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται και ας  έχω τις συνέπειες του νόμου .Συνένοχο στο φόνο δεν θα με έχετε» .

Με τους παραπάνω  στίχους του πασίγνωστου τραγουδιού του Διονύση Τσακνή αλλά και άλλων καλλιτεχνών  επέλεξαν  σήμερα για να διαμαρτυρηθούν   για την κατάρρευση και απαξίωση του θεσμού των μουσικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα οι μαθητές στη Ρόδο.

Κρατώντας ένα πανό  και τα μουσικά τους όργανα οι μαθητές έμειναν για αρκετή  ώρα στην πλατεία Κύπρου . Τραγούδησαν και μίλησαν με τους πολίτες που εκείνες της ώρες είχαν  κατακλύσει το κέντρο της πόλεως για να κάνουν τις αγορές τους.

«Διαδηλώνουμε σήμερα για τη νομοθεσία που ελπίζουμε να μην ψηφιστεί σε λίγες ημέρες. Προβλέπει την υποβάθμιση των  μουσικών σχολείων.Είμαστε ενάντια σε αυτό», φώναξαν οι μαθητές.

Για την υποβάθμιση των μουσικών σχολείων μίλησαν επίσης σήμερα το πρωί σε συνέντευξή τύπου ο προιστάμενος της  Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κ. Ανδρέας Μαρίνος τα μέλη Κώστας Ρακόπουλος και Γιάννης Κλαδογένης, η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Κακογιάννη  και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Γιάννης Δαδήρας.

«Έχουμε ξεκάθαρα να κάνουμε με υποβάθμιση μιας σημαντικής δομής. Από σπουδές κατάρτισης θα έχουμε σπουδές  ειδίκευσης. Σας αναφέρω ότι καταργούνται τα αναλυτικά προγράμματα αλλά  και της επιστημονικής επιτροπής.  Θα δημιουργηθούν ακόμη και ζητήματα επιλογής των διευθυντών. Εμείς ζητάμε την αναβάθμιση των μουσικών σχολείων», τόνισε μεταξύ  άλλων ο κ. Μαρίνος.

«Μας ενδιαφέρει η κατάρτιση των παιδιών .Επίσης θα πρέπει να υπάρχει η καλλιτεχνική επιτροπή έστω και με  άλλο όνομα. Να απαρτίζεται όμως με ανθρώπους που γνωρίζουν από μουσική.Οι αρμόδιοι θα πρέπει να το ξανασκεφθούν  και να μην υποβαθμίζουν την ποιότητα των σπουδών για τα παιδιά», δήλωσε η κ. Ελένη Κακογιάννη.

«Δεν μπορούμε ως γονείς  να δεχθούμε την υποβάθμιση των σπουδών των παιδιών. Εδώ δεν γίνεται η πιστοποίηση των σπουδών των παιδιών .Με τις νέες διατάξεις που έχουν κατατεθεί για ψήφιση χαμηλώνει ο πήχης  και υποβαθμίζονται τα σχολεία.  Είμαστε αντίθετοι σε αυτό που πάει να γίνει και ζητούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις», τόνισε ο κ. Γιάννης Δαδήρας .

 Οι αναπληρωτές  και τα κενά 

Με αφορμή την συνέντευξή τύπου ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους αναπληρωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των αλιέων

Τόνισε πως από την τελευταία έγγραφη παρέμβαση της Α  ΕΛΜΕ δεν έχουν γίνει διορισμοί

« Από την τελευταία παρέμβαση μας ουδένας διορισμός αναπληρωτή  έγινε. Σε αρκετές ειδικότητες υπάρχουν ελλείψεις. Μιλάμε για 70 με 80 κενές θέσεις στα σχολεία της Δωδεκανήσου», δήλωσε ο κ. Μαρίνος και διευκρίνισε ότι τα περισσότερα κενά είναι στην πόλη της Ρόδου.

 Βρωμιά και δυσωδία  στα σχολεία 

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα αναδείχθηκε σήμερα στη διάρκεια της ενημέρωσης για τους κινδύνους που απειλούν τα μουσικά σχολεία.  Είναι αυτό της έλλειψης καθαριστριών στα εκπαιδευτήρια της Ρόδου.

Ελλείψει καθαριστριών εκατοντάδες παιδιά που φοιτούν  σε δημοτικά γυμνάσια και λύκεια είναι εκτεθειμένα σε μικρόβια και διάφορες μολύνσεις .

Όπως δήλωσε το μέλος της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κ. Κώστας Ρακόπουλος οι καθαρίστριες στα σχολεία είναι είδος προς … εξαφάνιση.

«Δεν είναι πολλές οι καθαρίστριες που  δουλεύουν στα σχολεία. Φανταστείτε ότι σε μεγάλα συγκροτήματα υπάρχουν μόνο ένα ή δύο άτομα για τον καθαρισμό των αιθουσών των  κοινόχρηστων χώρων και των εργαστηρίων», είπε ο κ. Ρακόπουλος.

Τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα του νησιού είναι  μεγάλα σε έκταση και καθημερινά φιλοξενούν πάρα πολλά παιδιά . Οι μαθητές μένουν στους χώρους πολλές ώρες και κάνουν χρήση των  εργαστηρίων των αιθουσών  και των χώρων υγιεινής. Όταν δεν υπάρχουν αρκετές καθαρίστριες για να μαζεύουν τα απορρίγματα εύκολα κατανοεί κανείς την κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά και τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά

 216 total views,  2 views today