Γ. Βρούτσης: Διαφάνεια και λογοδοσία που ενισχύουν και προστατεύουν και τον εθελοντισμό

183

Διαφάνεια και λογοδοσία επιδιώκει το νομοσχέδιο για την προστασία του εθελοντισμού, ανέφερε μιλώντας  στην ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

“Υπήρχε  ένα αχαρτογράφητο, κατακερματισμένο πλαίσιο λειτουργίας των οργανώσεων. Δεν ήταν πουθενά καταγεγραμμένες, ήταν διάσπαρτες. Ήταν αμφιλεγόμενη η λειτουργία τους. Πολλοί τις αμφισβητούσαν, όσον αφορά τον σκοπό που επιδίωκαν, δηλαδή αν τελικά το μη κερδοσκοπικού γινόταν κερδοσκοπικού. Ακριβώς αυτά έρχεται να καλύψει σήμερα το νομοσχέδιο”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: “Ήταν το ζήτημα της διαφάνειας της λειτουργίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Σε όλο αυτό το σύμπλεγμα έρχεται σήμερα το νομοσχέδιο να απαντήσει παρεμβατικά, υπέρ του εθελοντισμού, υπέρ των οργανώσεων εθελοντισμού. Στόχος είναι να φέρουμε περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη ελκυστικότητα στις οργανώσεις αυτές, περισσότερο έλεγχο γιατί όταν χρηματοδοτείσαι από το κράτος, πρέπει να αξιολογείσαι κιόλας για πού πάνε αυτά τα χρήματα και κάποιος να σε ελέγχει”.

Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι υπέρ του εθελοντισμού θα αποδειχθεί και η διάταξη που προβλέπει την εγγραφή των εθελοντών στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΕΡΓΑΝΗ. “Θα μπορέσουμε να κατατάξουμε τον εθελοντή μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι ηλεκτρονικά αδιαμφισβήτητο και με απόλυτη διαφάνεια, θα καταγράφονται οι εθελοντές, νομίζω ότι είναι υπέρ του εθελοντισμού αυτό, διότι εύκολα αύριο μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος και να ζητήσει μία βεβαίωση ότι είναι εθελοντής. Επίσης θα έχουμε ένα πλαίσιο για το ποιοι είναι οι εθελοντές πραγματικά”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του στον ακόλουθο σύνδεσμο: