Τα τρία σημαντικά σημεία των δηλώσεων

  • Ερωτηθείς για το θέμα του Τέλους προσγείωσης, γνωστού ως Σπατόσημου, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως μελετάται η μείωση ή κατάργηση του για συγκεκριμένα αεροδρόμια και περιόδους, έτσι ωστε να διευκολύνει την επανεκκίνηση του Τουρισμού μας.
  • Αναφερόμενος στο ΦΠΑ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση μελετά λύσεις, θα πρέπει βέβαια να λάβει υπ' όψη της και τις περιόδους που η Οικονομία θα χρειάζεται όλες τις παραμπέτρους, για να είναι η χώρα ισχυρή.
  • Για τα επιχειρηματικά δάνεια, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως θα έχουν πρόσβαση σε Τραπεζικές πιστώσεις επιχειρήσεις που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει σταδιακή και κλιμακούμενη επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσα από μία μακρόσυρτη διαδικασία, έδωσε μιλώντας αποκλειστικά στον sky ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι σταδιακά και υπό προϋποθέσεις θ’ ανοίξουν οι παραγωγικοί κλάδοι και θα γίνει η επανεκκίνηση και στον Τουρισμό, με ενίσχυση ολόκληρου του τουριστικού προϊόντος, στοχευμένη καμπάνια και ειδικές ρυθμίσεις για τις αερομεταφορές και τα αεροδρόμια που έχουν πληγεί από την παγκόσμια κρίση της πανδημίας, ενώ μελετάται από το κυβερνητικό επιτελείο και το θέμα της ενδεχόμενης μείωσης του ΦΠΑ.

Αναφερόμενος στον τρόπο που διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση η κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «ακολουθήθηκε μία βασική προεπιλογή.

Αυτή ήταν η υπεροχή της δημόσιας υγείας με οποιοδήποτε τίμημα απέναντι σε άλλες εκδοχές δημοσίου συμφέροντος, όπως είναι η οικονομία.

Σκοπός της κυβέρνησης ήταν να χαθούν όσο το δυνατό λιγότερες ανθρώπινες ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τέσσερις μήνες στο ψυγείο του νεκροτομείου της Ρόδου, αναζητούν ...συγγενείς για να τον θάψουν!

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται νυχθημερόν με το μείζον θέμα της υγείας, έτσι ώστε να μη θυσιασθεί καμία ανθρώπινη ζωή.

Για την Κάρπαθο

Δεν παρέλειψε, αναφερόμενος στην Κάρπαθο απ’ όπου κατάγεται να αναφέρει πως φέτος, μετά από χρόνια δεν θα είναι το Πάσχα εκεί: Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή και ελπίζω στην επόμενη χρονιά να είμαστε όλοι καλά και να βρεθούμε κοντά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

 925 total views,  2 views today