Γ. Κλούβας : Η σύμβαση για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό ήταν αναγκαία!

95

Αναγκαία χαρακτήρισε την κλαδική σύμβαση για τον επισιτισμό   ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ Γιάννης Κλούβας μιλώντας στον Sky.

Να σημειωθεί πως η κλαδική σύμβαση για τον επισιτισμό υπεγράφη χθες παρουσία εκτός των προέδρων των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων  Α Σταμούλη και του Εστιατόρων κ. Γιάννη Κλούβα και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδο  κ. Παναγιώτη Εγγλέζου.

Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Κλούβας, η σύμβαση ήταν αναγκαία καθώς διασφαλίζει θεσμικά και οικονομικά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό.

«Η σύμβαση περιλαμβάνει σημαντικά θέματα για τους εργαζόμενους του κλάδου καθώς και αυξήσεις στους μισθούς. Οι εστιάτορες είναι από τους επιχειρηματίες που αμείβουν πολύ καλά το προσωπικό τους .  Θα δείτε τις αυξήσεις στο κείμενο αφού ο μισθός για μια λαντζιέρα για παράδειγμα από  800 με 850 ευρώ που ήταν τώρα ξεπερνάει τα 900 ευρώ. Όσο για τους μάγειρες η ειδικότητα Α φθάνει και τα 3.500 ευρώ το μήνα στις επιχειρήσεις μας. Οι άνθρωποι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες και θα πρέπει να αμείβονται», σημείωσε ο κ. Κλούβας.

Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί πως η σύμβαση αφορά τα  μέλη του Σωματείου Εστιατόρων.

«Θα πρέπει οι εστιάτορες που δεν είναι στο Σωματείο μας να σπεύσουν να εγγραφούν», είπε.

Σε ερώτηση για την κίνηση τόνισε πως έχει ξεκινήσει και για τα εστιατόρια τα περισσότερα από τα οποία με εξαίρεση κάποια στα χωριά του νησιού έχουν ανοίξει.

Επίσης υπάρχουν και αρκετές κρατήσεις για το Πάσχα καθως οι Ροδίτες σκοπεύουν να βγουν έξω.

Σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ο κ. Κλούβας είπε πως πέρσι είχε επιβληθεί αύξηση 10% στις τιμές εξαιτίας των συνεχών ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες. Φέτος η αύξηση στους τιμοκαταλόγους θα είναι 4 με 5%.