“Στη νέα τετραετία, θα πρέπει να πάμε με συνεργασία, με συνεννόηση, να ενώσουμε δυνάμεις.Σας ζητώ και πάλι μια καθαρή και ισχυρή εντολή για την Κω του 2023. Μια καθαρή και ισχυρή εντολή που θα ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή συνεργασίας και συνεννόησης”

Μια καθαρή ισχυρή εντολή που θα ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή συνεργασίας και συννενόησης, για την Κω του αύριο ζητά ο δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Κυρίτσης από τους πολίτες.

Αυτό τόνισε και στην ομιλία του κατά τη διαδικασία ανοικτού διαλόγου – debate με τους πολίτες στην Καρδάμαινα παρουσία δύο εκ των συνυποψηφίων του των κκ. Ρούφα και Μακρή.

Ο δήμαρχος μίλησε για εκείνους που αποφεύγουν το διάλογο, και εκπροσωπούν νοοτροπίες του χθες.

Παρουσίασε όμως και το πρόγραμμα του για την Καρδάμαινα. Μίλησε για τις προτεραιότητες του σε ότι αφορά τα έργα, που έχει ανάγκη η περιοχή με πρώτο και κύριο το λιμάνι που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Αναλυτικά στην εισήγηση του ο κ. Κυρίτσης τόνισε τα ακόλουθα:

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Αυτό που καταφέραμε σήμερα είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, για να παρουσιάσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις σε κάθε κοινότητα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν οι πολίτες, όλοι εσείς.

Εσείς που μπορείτε να πάρετε το λόγο μετά τις δεκάλεπτες τοποθετήσεις μας και να μας απευθύνετε ερωτήματα.

Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Ρούφα και την κ. Μακρή που συμφώνησαν σε αυτή τη διαδικασία. Η πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία και κορυφαία δημοκρατική κατάκτηση οφείλεται και στις δικές τους παρατάξεις.

Η επόμενη μέρα, η ΚΩΣ του 2023 απαιτεί συνεργασία, συνεννόηση έστω και αν δεν συμφωνούμε ή δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα.

Δεν θα αναφερθώ σε αυτούς που δεν θέλουν ή αποφεύγουν το διάλογο γιατί εδώ είμαστε για να συζητήσουμε για το μέλλον και όχι για το χθες και τις νοοτροπίες του παρελθόντος, που εκπροσωπούν οι ίδιοι.

Φίλες και Φίλοι

Εδώ στην Καρδάμαινα την προηγούμενη περίοδο είχαν γίνει μόνο 4 έργα.

Την δική μας περίοδο, έχουμε να παρουσιάσουμε 23 έργα. Τα 14 από αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα 9 ολοκληρώνονται ή είναι σε εξέλιξη.

Μέσα στο 2019 θα υλοποιηθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ που περιλαμβάνουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, τη διάνοιξη του δρόμου στην περιοχή Μαρμαράκι, τον ηλεκτροφωτισμό στην ανατολική πλευρά του χωριού, την αντικατάσταση του φωτισμού στον παραλιακό δρόμο, την ανακατασκευή και ανάπλαση των οδών 7ης και 25ης Μαρτίου και την κατασκευή γέφυρας στην Τσουκαλαριά.

Σήμερα δεν ήρθαμε εδώ για να πούμε τι έκαναν οι προηγούμενοι. Τους κρίνατε εσείς πριν από 5 χρόνια.

Σήμερα δεν ήρθαμε εδώ για να σας πούμε τι κάναμε εμείς. Αυτά τα έχουμε πει και περιμένουμε τη δική σας κρίση.

Σήμερα είμαι εδώ για να σας πω τι θα κάνουμε στην Καρδάμαινα τα 4 επόμενα χρόνια, ποιο είναι το πρόγραμμά μας.

Ξεκινώ από τα μεγάλα και πιο σημαντικά και αναφέρομαι σε ένα μεγάλο έργο υποδομής: το νέο λιμάνι της Καρδάμαινας.
Όπως γνωρίζετε υπέγραψα τη σύμβαση και τρέχει ήδη η μελέτη που περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή νέου μώλου με μήκος 423 μέτρων και κατασκευή νέου προβλήτα με μήκος 97 μέτρων και πλάτος 5 μέτρων.
-Ενίσχυση της θωράκισης του υφιστάμενου μόλου με φυσικούς ογκόλιθους.
-Εγκατάσταση πλωτών προβλητών μήκους 40 μέτρων.
-Ηλεκτρολογικές και Μηχανολογικές Εγκαταστάσεις, ηλεκτροφωτισμός του χερσαίου χώρου αλλά και κατασκευή κτιρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Καρίκης: "Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο σχήμα των Αντιδημάρχων Ρόδου"

Ανοίγει έτσι μια μεγάλη προοπτική αφού η κατασκευή του λιμανιού αναβαθμίζει την Καρδάμαινα, μπορεί να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει 30 έως 50 σκάφη αναψυχής.

Αλλάζει την εικόνα και τις προοπτικές ολόκληρης της Καρδάμαινας.

Είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η ανακατασκευή όλου του δημοτικού οδικού δικτύου.

Έχουμε πλέον τη δική μας μονάδα ασφαλτομίγματος, και έτσι λέμε όχι στην εξάρτηση των εργολάβων.

Θα κλείσουμε όλες τις πληγές από τα έργα που έγιναν στο χωριό, ήδη το κάνουμε αλλά πλέον μιλάμε για μια ολική αναμόρφωση των δρόμων.

Αυτή περιλαμβάνει και την κατασκευή ή την ανακατασκευή των πεζοδρομίων όπως και την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα.

Έχουμε και την οικονομική αλλά και την τεχνική δυνατότητα να το κάνουμε.
Ο τρίτος στόχος είναι να βελτιώσουμε την καθαριότητα και κυρίως την αποκομιδή.

Ξεκάθαρα και ειλικρινά σας λέω ότι αναζητούμε την καλύτερη λύση ίσως και αυτήν που ο Θεοδόσης Βαρκάς πρότεινε στην τελευταία Λαϊκή Συνέλευση. Όποια λύση επιλεγεί θα έχει συγκεκριμένη στόχευση και πρέπει να υπηρετεί δύο στόχους: ο πρώτος είναι να βελτιωθεί θεαματικά η εικόνα της καθαριότητας και της αποκομιδής, ο δεύτερος είναι να μειωθεί το κόστος για το Δήμο. Και η μείωση του κόστους, μεταφράζεται και σε μείωση των τελών καθαριότητας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η μοναδική παρέμβαση.

Στην Καρδάμαινα θα δημιουργηθεί γωνιά ανακύκλωσης ενώ θα υπάρχει και εξυπηρέτηση από κινητό σημείο ανακύκλωσης.

Ο τέταρτος στόχος είναι η βελτίωση της διοικητικής εξυπηρέτησης του πολίτη, να σας εξυπηρετεί ο Δήμος στον τόπο κατοικίας σας. Όπως ξέρετε υπάρχει ήδη τηλεφωνικός αριθμός αλλά και η δυνατότητα μέσω διαδικτύου για να κάνετε αιτήσεις αλλά και για να κάνετε όλες τις οικονομικές συναλλαγές σας με το Δήμο.

Το κάναμε σε αυτή τη θητεία μας, τα 4 επόμενα χρόνια όμως θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα υπάρχει on line διασύνδεση στο κτίριο της δημοτικής κοινότητας με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και αυτόματο μηχάνημα, όπως είναι ένα ΑΤΜ, μέσα από το οποίο θα μπορείτε να παίρνετε ότι βεβαίωση ή πιστοποιητικό θέλετε, να κάνετε όλες τις συναλλαγές σας με το Δήμο.

Ο πέμπτος στόχος είναι επιτέλους η πρόοδος και ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Ο έκτος στόχος αφορά στην αναγνώριση των δύο παραλιακών δρόμων ως δρόμων και η οριστική λύση του προβλήματος με την σωστή κατασκευή, ηλεκτροφωτισμό και δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Έχουμε πρόγραμμα, είναι το πρόγραμμα Κως 2023, σας έδωσα τους βασικούς άξονες για την Καρδάμαινα του 2023.

Έχουμε κάνει έργο ορατό και συγκρίσιμο.
Έχουμε κάνει και λάθη. Και για όλα τα λάθη υπεύθυνος είμαι εγώ, γιατί ο ηγέτης είναι αυτός που πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να μην διδάσκεται από τα λάθη του, να μην τα αναγνωρίζει και να τα επαναλαμβάνει. Και εγώ αυτό το λάθος δεν το έχω κάνει.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και έχουν προσπεράσει όσους δυσκολεύονται να το αποδεχτούν.

Οι πολίτες εδώ στην Καρδάμαινα δεν ψάχνουν για σωτήρες, αναζητούν ανθρώπους με σχέδιο, με πρόγραμμα.
Στη νέα τετραετία, το λέω και το πιστεύω, θα πρέπει να πάμε με συνεργασία, με συνεννόηση, να ενώσουμε δυνάμεις.

Σας ζητώ και πάλι μια καθαρή και ισχυρή εντολή για την Κω του 2023. Μια καθαρή και ισχυρή εντολή που θα ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή συνεργασίας και συνεννόησης.

 384 total views,  5 views today