Την έντονη ανησυχία του για την πορεία του τουρισμού λόγω των εξελίξεων, εξέφρασε για μία ακόμη φορά μιλώντας στον sky ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος.

Ο κ. Ματσίγκος τόνισε πως λόγω της αβεβαιότητας για το πότε θα ξεκινήσει η φετινή σεζόν και τι πληρότητες θα έχει, θεωρείται σχεδόν χαμένη, αφού για τους επόμενους τρεις μήνες δεν πρόκειται να υπάρχουν ταξιδιώτες τόσο λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης, όσο και της οικονομικής στην οποία θα βρεθεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. “Είναι μία πολύ δύσκολη κι απρόβλεπτη χρονιά”, είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα ο κ. Ματσίγκος ανέφερε ότι οι υπάλληλοι στα γραφεία των μεγάλων Τουρ Οπερέϊτορς, θα εργάζονται δύο εβδομάδες μηνιαίως, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που αποκαλύπτει ότι τα μηνύματα είναι απαισιόδοξα.

Εντωμεταξύ, για την 1η Ιουλίου μεταφέρει την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας ο μεγαλύτερος φινλανδικός tour operator Finair Aurinkomatkat, όπως ενημερώνει με επιστολή του τους ξενοδόχους, με τους οποίους συνεργάζεται, με τη Ρόδο και την Κω να είναι στους κορυφαίους προορισμούς του.

 

 6,668 total views,  2 views today