Την εκτίμηση ότι ο στόχος του ενός εκατομμυρίου αφίξεων είναι εφικτός, που σημαίνει το 40 με 50% της κίνησης του 2019, επανέλαβε μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος.

Ο κ. Ματσίγκος πρόσθεσε ότι η Ρόδος, η Κως και ορισμένα ακόμη νησιά είναι πολύ πιθανόν να περάσουν από τις 7 Ιουνίου, στην πράσινη κατηγορία από την πορτοκαλί που μας έχει κατατάξει το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ασκούνται έντονες πιέσεις και από τη χώρα μας, αλλά και από τους βρετανικών συμφερόντων Τουρ Οπερέϊτορς προς τη βρετανική Κυβέρνηση που βλέπουν τα αεροπλάνα τους να ταξιδεύουν με χαμηλές πληρότητες προς τη χώρα μας. Ο κ. Ματσίγκος τόνισε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση θα έχει η καλή επιδημιολογική εικόνα των νησιών μας χωρίς κρούσματα, αλλά και το πολύ καλό επίπεδο των εμβολιασμών στη Ρόδο. “Γίνεται έντονη διαφήμιση και στη Γερμανία και στην Αγγλία και στα υπόλοιπα κράτη αυτή την περίοδο και μάλιστα πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερες πτήσεις από τη γερμανική αγορά”.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση παραμένει ρευστή από τις Σκανδιναβικές χώρες, καθώς επί του παρόντος επισκέπτες έρχονται μόνο από τη Σουηδία και οι ελάχιστες κρατήσεις από τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία είναι για μετά τον Αύγουστο. Η Δανία θα ξεκινήσει κάποιες πτήσεις από τα μέσα Ιουνίου προς τη Ρόδο, ενώ η Φινλανδία και η Νορβηγία έχουν δρομολογήσει λιγοστές πτήσεις εβδομαδιαίως από τον Ιούλιο.

Ο κ. Ματσίγκος πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα αυξηθούν οι πτήσεις από τη Γερμανία, ενώ πολύ καλά κινείται η πολωνική αγορά και δειλά-δειλά ξεκίνησαν οι αφίξεις από τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Τσεχία.

Λιγοστές είναι και οι αεροπορικές πτήσεις από το Ισραήλ που έρχονται μόνο 2 ως 3 εβδομαδιαίως στο «Διαγόρας» και με χαμηλές πληρότητες (αφού επιστρέφοντας τα παιδιά 2-16 ετών θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα και οι ενήλικες σε PCR test), ενώ από τη Ρωσία οι πρώτοι επισκέπτες αναμένονται στα μέσα Ιουνίου αφού επί του παρόντος δεν έχουν εγκριθεί από το κράτος τους οι άδειες για πτήσεις τσάρτερ.

Καταλήγοντας ο κ. Ματσίγκος σημείωσε ότι ως το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τις 25.000 αφίξεις στη Ρόδο, εκτιμώντας ότι ο Ιούνιος θα κινηθεί πολύ καλύτερα για την περιοχή μας. “Ξεπεράσαμε ήδη τις 18.000 αφίξεις στο νησί με διεθνείς πτήσεις και αναμένεται να ξεπεράσουμε ως το τέλος Μαίου και τις 25.000. Τα αεροσκάφη επί του παρόντος έρχονται με πληρότητες 30-40%, όμως ο Ιούνιου θα είναι πολύ καλύτερος μήνας και επαναλαμβάνω τη δήλωση που έκανα από τις αρχές του έτους, ότι το ένα εκατομμύριο αφίξεων είναι εφικτός στόχος”, είπε καταλήγοντας.

 1,040 total views,  2 views today