Την άποψη ότι είναι εφικτός φέτος ο στόχος του ενός εκατομμυρίου αφίξεων στη Ρόδο καθώς η  σεζόν φαίνεται να είναι καλύτερη από την περσινή, εξέφρασε  μιλώντας στον Sky  ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Είμαι αισιόδοξος  ότι μπορούμε να πιάσουμε το  στόχο του ενός εκατομμυρίου αφίξεων . Ακούω και εγώ τα παράπονα για μειωμένη κίνηση στις λοιπές επιχειρήσεις αλλά αυτό είναι αναμενόμενο . Ο κόσμος δεν φαίνεται στο νησί,  γιατί φοβάται να κυκλοφορήσει και μένει εντός των ξενοδοχείων», τόνισε.

Ο κ. Ματσίγκος ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό η Ρόδος να γίνει υγειονομικά πράσινος προορισμός. Για να γίνει αυτό, όπως εξήγησε  θα πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να μηδενιστούν τα κρούσματα

«Το απαιτούν οι πελάτες μας και οι τουρ οπερέιτορς. Πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών να φθάσει στο 70% και θα δείτε πως θα πιάσουμε το ένα εκατομμύριο αφίξεων κάτι που  θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία συγκριτικά με πέρσι. Θα είμαστε στο 49% των αφίξεων του 2019 αλλά και πάλι θα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αν  έχουμε και το Νοέμβριο κόσμο θα έχουμε  το 50% των επισκεπτών του 2019», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Ο κ. Ματσίγκος εξέφρασε την ευχή η Βρετανική κυβέρνηση θα αλλάξει την πολιτική για την απαγόρευση των ταξιδιών.

«Πιστεύω πως ο πρωθυπουργός της Μεγ. Βρετανίας κ. Τζόνσον θα αλλάξει την πολιτική για την απαγόρευση των ταξιδιών αφού ως γνωστόν ο κάθε ταξιδιώτης που επιστρέφει από προορισμούς που είναι στο πορτοκαλί του υγειονομικού χάρτη πρέπει να κάνει δύο pcr test και να μείνει δέκα ημέρες σε καραντίνα. Δέχτηκε πολλές πιέσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει υποβληθεί μήνυση και από την Ryanair . Πιέσεις ασκήθηκαν  και από άλλους μεγάλους τουρ οπερέίτορς, καθώς  θα κινδυνεύει να καταρρεύσει  όλη η τουριστική βιομηχανία της Μεγ Βρετανίας κάτι που θα συμπαρασύρει και άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν σε άλλες χώρες. Εύχομαι  να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά στις 16 Ιουλίου  όπως και πέρσι. Τον Ιούλιο του 2020 με δυσκολότερες συνθήκες  χωρίς  τεστ και εμβολιασμένους είχαμε 170.000 αφίξεις από τη Μεγ Βρετανία που σε κατάταξη ήταν δεύτερη πέρσι», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν από τον πρωθυπουργό της Μεγ. Βρετανίας γίνεται ένα παιχνίδι προορισμών ο κ. Ματσίγκος είπε:

«Όχι δεν γίνεται αυτό γιατί πλήττονται και οι δικοί του τουρ οπερείτορς. Είχε ανοίξει τα ταξίδια στην Πορτογαλία αλλά μετά υπήρξαν κρούσματα  και έπεσε ο αριθμός των εμβολιασμένων. Εμάς δεν μας έχει ανοίξει γιατί είμαστε ακόμη είτε στο κίτρινο ή στο πορτοκαλί του υγειονομικού χάρτη . Στη Μεγ Βρετανία αυξήθηκαν τα κρούσματα γιατί έκαναν πολλα άτομα το μονοδοσικό εμβόλιο που δεν είναι τόσο ισχυρό σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις το ιού. . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα με την Ινδική μετάλλαξα του κορονοιού. Πάλι έχασε δηλαδή με την πολιτική που εφήρμοσε».

Με αφορμή τα κίνητρα που δόθηκαν στη Μεγ. Βρετανία για να μείνουν οι πολίτες εκεί  και να αποφύγουν να ταξιδέψουν ο κ. Ματσίγκος είπε:

«Η Ρόδος ως προορισμός δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα  άλλο κράτος. Για το λόγο αυτό επαναλαμβάνω ότι είναι σημαντικό να μηδενίσουμε τα κρούσματα».

Σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση τον Ιούνιο είπε:

«Πολλά ξενοδοχεία έχουν πληρότητες της τάξεως του 20 και 30% και είναι αναμενόμενο. Το Μάιο του 2019 είχαμε 285.000 αφίξεις και φέτος μόνο 30.000. Τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 410.000 αφίξεις και φέτος Ο Ιούνιος θα κλείσει με  λίγο παραπάνω από 100.000 επισκέπτες. Μιλάμε για το ένα τέταρτο των αφίξεων του 2019. Συγκριτικά με πέρσι είμαστε πολύ καλύτερα. Πέρσι η σεζόν ξεκίνησε μετά τι 2 Ιουλίου και είχαμε 111.000 αφίξεις. Πιστεύω ότι έχουμε άλλες 100.000 αφίξεις τον Ιούλιο», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος και  πρόσθεσε πως παραμένει μεγάλο πρόβλημα η τουριστική αγορά της Μεγ.  Βρετανίας.

Αναφορικά με τον τρόπο προβολής της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών από την αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού ο κ. Ματσίγκος τόνισε:

«Πιο αποτελεσματική προβολή και διαφήμιση είναι η συνδιαφήμιση με τον τουρ οπερείτορ και την εκάστοτε αεροπορική εταιρεία. Πριμοδοτούμε δηλαδή με τον τρόπο αυτό τα ταξίδια»

Για την  απόφαση της ΕΞΡ και τις μηνύσεις

Ο κ. Γιώργος Ματσίγκος αναφέρθηκε και  στην απόφαση που ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων για την υποβολή μηνύσεων  για δημοσιεύματα που βλάπτουν τον προορισμό.

«Δεν μπορώ να τα βάλω με τους εργοδότες.Αυτό που ζητώ είναι  να χαμηλώσουν οι τόνοι να ηρεμήσουν τα πράγματα και να βρεθεί λύση στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Και ο συνάδελφος που είναι μέλος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων εξέφρασε την προσωπική του άποψη  όπως ανέφερε ο ίδιος. Όπως μου είπε δεν είχε σκοπό να κάνει δυσφήμιση. Ήθελε να προστατεύσει τη φήμη του νησιού. Θα το εκφράσει αυτό και με επιστολή που θα στείλει.Να εστιάσουμε στο γεγονός ότι η Ρόδος πρέπει να λάμψει. Αυτός ήταν και ο στόχος του κ. Καμπουράκη κάτι το οποίο πρόβαλε. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Σκοπός το δημάρχου από ότι νομίζω ήταν να μειώσει το κόστος της αποκομιδής των απορριμάτων και για αυτό έψαχνε κάποιες εναλλακτικές λύσεις»

Σε ερώτηση για το αν ο διευθυντής ξενοδοχείου με επιστολή του αναφέρθηκε  σε τύφο που μπορεί να προκληθεί από τα σκουπίδια ο κ. Ματσίγκος δήλωσε:

« Είναι υπερβολές. Όταν από κλαιγόμαστε πως έχουμε πληρότητα 20 και 30% στα ξενοδοχεία πως είναι δυνατό να είχε τόσα πολλά σκουπίδια όχι μόνο η συγκεκριμένη μονάδα αλλά γενικά. Κάτι δεν προβάλλεται σωστά . Η Ρόδος έχει κόσμο αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε. Με αυτές τις δυναμικότητες θα μπορούσε να γίνει μια καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών. Αυτό κάνω και εγώ για τις μονάδες της εταιρείας στην οποία εργάζονται και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Σωστή διαχείριση από τα ξενοδοχεία και τα νοικοκυριά χρειάζεται.

 749 total views,  4 views today