Συμφωνία για πιο διευρυμένη και στενή συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα του Τουρισμού υπέγραψε χθες ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης με την Ισραηλινή ομόλογό του.

Η συμφωνία που επετεύχθη είναι ιδιαιτέρως σημαντική και θα αποτελέσει το διαβατήριο του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, σχολίασε μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος, σημειώνοντας ότι η ισραηλινή αγορά είναι σημαντική για τη Ρόδο.

Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει ο προγραμματισμός πτήσεων από τουρ οπερέιτορ για τις 23-24 Μαρτίου ώστε να έρθουν στη Ρόδο οι πρώτες αφίξεις από το Τελ Αβίβ, αν δεν υπάρχει lockdown στις δύο χώρες. “Υπάρχει ο προγραμματισμός των πτήσεων στα συστήματα των Τ.Ο. μετά από επικοινωνία που είχα χθες με τουρ οπερέιτορ στο Ισραήλ. Στα slots υπάρχουν, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, δεν έχουν πληρωθεί, διότι υπάρχει ο φόβος και το ενδεχόμενο να μην ανοίξει ακόμη ο προορισμός μας τον Μάρτιο, όπως επίσης και το Ισραήλ είναι σε lock down. Άρα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν στα τέλη του Μάρτη. Όμως οι πρώτοι που θα έρθουν θα είναι οι Ισραηλινοί, ειδικά και μετά τη χθεσινή συμφωνία και επειδή η Ρόδος είναι ο κοντινότερος τους προορισμός και έχουν εμβολιασθεί πάνω από 3 εκατομμύρια” είπε σχετικά.

Επίσης σημείωσε ότι η Ρόδος το 2019 δέχθηκε 110.000 επισκέπτες από το Ισραήλ, αριθμός που μπορεί να επιτευχθεί και φέτος.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία αφορά κατ’ αρχάς στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη, στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, στις τουριστικές επενδύσεις, στην προώθηση του τουρισμού, στην τουριστική καινοτομία και ψηφιοποίηση, στην τουριστική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και σε συντονισμένες δράσεις των δύο χωρών κατά την εκπροσώπησή τους σε διεθνείς οργανισμούς.

 920 total views,  2 views today