Αναφορικά με το μπρα ντε φερ μεταξύ ξενοδόχων και ξένων tour operators, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών για τη διαμόρφωση των τιμών στα πακέτα του 2021, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος υποστήριξε μιλώντας στον sky ότι οι οι Τουρ Οπερέϊτορ προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές για το 2021 στα φετινά επίπεδα σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, μειωμένες δηλ. κατά 20% σε σχέση με το 2019.

“Είναι απολύτως ψευδές ότι ζητάνε μειώσεις 50% στις τιμές οι Τ.Ο.”, επισήμανε σχετικά.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι κάποιοι Τουρ Οπερέϊτορ όπως η Jet2Holidays και ο FTI επιθυμούν να επιμηκύνουν τη φετινή σεζόν και το Νοέμβριο στη Ρόδο.

Για το λόγο αυτό θα ζητήσει να συγκληθεί σύσκεψη των αρμοδίων φορέων μέχρι την προσεχή Τετάρτη, έτσι ώστε να παραμείνουν ανοικτά ξενοδοχεία στο νησί και να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός με ανοικτούς τους αρχαιολογικούς χώρους και τα καταστήματα στη Μεσαιωνική Πόλη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι ανταγωνιστές των δύο Τουρ Οπερέϊτορ, για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στο νησί μας.

“Είναι η καλύτερη πρόκληση-συγκυρία να γίνει μία σωστή προετοιμασία για την παράταση της σεζόν στη Ρόδο”, είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται τέλος, ότι ήδη ο κ. Ματσίγκος απέστειλε έγγραφο προς τη Fraport για πρόβλεψη μείωσης του λειτουργικού κόστους εξυπηρέτησης των αεροσκαφών για το Νοέμβριο.

 2,224 total views,  2 views today