Γ. Νικητιάδης προς Αδωνι: Η κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ!

114

Απάντηση  στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη που δήλωσε χθες στον Sky ότι οι μειωμένοι συντελεστές είναι νομικά αδύνατο να επανέλθουν όπως παλαιότερα έδωσε σήμερα ο τέως Υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Μιλώντας στον Sky ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως αυτά είναι προφάσεις.

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι νομικός. Όταν επανέφεραν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ σε δύο νησιά, έγινε συνεδρίαση στην ΕΕ; Όχι. Είναι θέμα αποκλειστικώς και μόνο της κυβέρνησης,  η οποία μπορεί  να  επαναφέρει το ειδικό καθεστώς  όποτε θέλει.  Όλα τα  άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες», δήλωσε ο κ.Νικητιάδης

«Και αν είναι έτσι όπως τα είπε ο κ. Γεωργιάδης γιατί οι βουλευτές της ΝΔ διαλαλούσαν ότι θα επαναφέρουν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ;Ο κ.Γεωργιάδης  επαναλαμβάνω  δεν είναι νομικός , δεν γνωρίζει το θέμα. Προφασίζεται ότι  είναι αδύνατο.Μπορεί η κυβέρνηση να θέσει το θέμα στην ΕΕ,  και να παραθέσει τους λόγους που επιθυμεί την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.Έχουν βούληση  να το κάνουν όμως  ή θέλουν να μας απαξιώσουν;  Η κυβέρνηση έχει επαναπαυθεί με τα νησιά και δεν δίνει καμία σημασία», τόνισε  ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ερωτηθείς από τον sky για τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη σε σχέση με το ΦΠΑ και την αιτιολογία περί νομικών αδυναμιών επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  Γιώργος Νικητιάδης, δήλωσε τα εξής :

«Ο κ. Γεωργιάδης και η Ν.Δ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας είναι πολιτικό και μόνο θέμα που δεν σχετίζεται με νομικά προβλήματα. Θέλει, ή δεν θέλει η κυβέρνηση να επανέλθει το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ;

Αν θέλει, και αν ισχύουν όσα αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης ας προχωρήσει στην υποβολή αιτήματος. Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί προφάσεις εν αμαρτίαις. Φθάνει πια η κοροϊδία».

Για τις εκλογές

Ο κ.Νικητιάδης αναφέρθηκε στην πορεία προς τις εκλογές και τον αγώνα που δίνουν όλοι  οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.

«Εμείς πρώτοι ανακοινώσαμε τα ψηφοδέλτια  μας. Όλοι οι υποψήφιοι κάνουμε τον αγώνα μας. Το ζήτημα είναι να φθάσουν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ  παντού σε όλη την κοινωνία»,είπε.

Στόχος όπως τόνισε, είναι να καταστεί στις εκλογές  το ΠΑΣΟΚ δεύτερη δύναμη στα Δωδεκάνησα.

Αναφέρθηκε και στην τροπολογία που κατατέθηκε για την προστασία της πρώτης κατοικίας .

«Ζητάμε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και των εγγυητών στα δάνεια την προστασία της αγροτικής γης και οι τράπεζες να καλούν τους δανειολήπτες πριν πωλήσουν τα δάνεια στα funds. Εμείς έχουμε προτάσεις αλλά λείπει η πολιτική βούληση», δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό εδώ: