Με αφορμή τις θλιβερές εικόνες που παρακολούθησε σοκαρισμένο το πανελλήνιο και τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, αλλά και τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον sky ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού και Γραμματέας Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν προέρχεται, κατηγορώντας παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, “χαϊδεύοντας” τους παρανομούντες και τους ειρηνικώς διαδηλούντες.“Δεν μπορεί να γίνεται αυτό, δεν μπορείς να χαϊδεύεις ακόμη και την τρομοκρατία και να στέκεσαι υπέρ των αιτημάτων του Κουφοντίνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη επί του θέματος:

Πράγματι υπάρχει ένα ζήτημα με τη βία. Είναι ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς φαίνεται να πυροδοτείται από τις κομματικές παρατάξεις που πολλές φορές μοιάζουν να καλύπτουν ακόμη και τέτοιου είδους φαινόμενα. Πρέπει να ελεγχθεί γιατί είχαμε και από δω και από κει τον ξυλοδαρμό ενός διαδηλωτή από αστυνομικούς με απαράδεκτο τρόπο και τώρα έχουμε τον ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού από διαδηλωτές και μάλιστα με πολύ άγριο τρόπο.

Αυτά είναι φαινόμενα επικίνδυνα. Η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα. Να μην αφήνει κανένα περιθώριο που να αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί κάποιος να δικαιολογεί τη βία. Και το επισημαίνω αυτό διότι τέτοια φαινόμενα βάζουν μπουρλότο στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε μία περίοδο που χρειαζόμαστε πάνω από όλα ηρεμία, προκειμένου να καταφέρουμε με σταθερά βήματα να εμβολιασθεί ο κόσμος και να φύγει αυτός ο καταραμένος ιός. Να μπούμε σε μία κανονικότητα, αλλά παραλλήλως η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνα σημεία, όσον αφορά την οικονομία, αλλά και τα εθνικά θέματα που πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τις απειλές του κ. Ερντογάν και των “φίλων” μας γειτόνων απέναντι.

Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να “χαϊδεύει” τους παρανομούντες και τους ειρηνικώς διαδηλούντες. Και αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό, δεν μπορείς να χαϊδεύεις ακόμη και την τρομοκρατία και να στέκεσαι υπέρ των αιτημάτων του Κουφοντίνα. Όλα αυτά μας κάνουν να βλέπομε μπροστά μας μια νωθρή εικόνα, ένα ομιχλώδες τοπίο και συνάμα επικίνδυνο.

 276 total views,  2 views today