Η Ολλανδία από χθες αποφάσισε να εντάξει τη Ρόδο και την Κω στην «πορτοκαλί ζώνη» της κλίμακας επικινδυνότητας των ταξιδιών, λόγω κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή της Ολλανδίας έπεσε σαν κεραυνός στην τουριστική αγορά, η οποία δοκιμάζεται ήδη λόγω της πανδημίας.

Mεγάλοι ολλανδικοί tour operators ανακοίνωσαν προσωρινή αναστολή των προγραμμάτων τους περίπου ως τα μέσα Ιουνίου, ενώ η εξέλιξη προκαλεί πλήγμα κυρίως για την Κω, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές της, αφού το νησί είναι ο πρώτος προορισμός σε αριθμό αφίξεων σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον η Ρόδος το 2019 υποδέχθηκε 290.000 αφίξεις Ολλανδών τουριστών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρόδος και η Κως ήταν στην κίτρινη λίστα της Ολλανδίας, με αποτέλεσμα να έχουν προγραμματισθεί αφίξεις Ολλανδών τουριστών στα δύο νησιά, κάτι που σημαίνει ότι οι προγραμματισμένες αφίξεις επί του παρόντος βρίσκονται στον «αέρα».

Μετά την ανακοίνωση της Ολλανδικής κυβέρνησης να θέσει σε επικίνδυνη κατηγορία το Νότιο Αιγαίο για όσους Ολλανδούς επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά μας, που σημαίνει αυτόματα 14ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους, ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού και Γραμματέας τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και εξαπολύει πυρά εναντίον της Κυβέρνησης, καλώντας την να ενεργήσει άμεσα πριν χαθεί και ο Ιούλιος για τα νησιά μας σε δύο κατευθύνσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σημειώνοντας ότι πολύ αργά εξαγγέλθηκαν προγράμματα για «Γαλάζια Ελευθερία», ενώ ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού, έπρεπε ήδη να έχει ταξιδέψει στο Βέλγιο και την Ολλανδία για να εξηγήσει την ιδιομορφία των νησιών μας, αλλά και το πρόγραμμα εμβολιασμών που εφαρμόζεται.

Ο κ. Νικητιάδης καλεί την Κυβέρνηση να αυξήσει τις ταχύτητες εμβολιασμών σε όσα νησιά μας είναι ακόμη στο κόκκινο και να στείλει έστω και τώρα κάποιους ικανούς στις αγορές, για να πείσουν εξηγώντας την πραγματική εικόνα που αλλοιώνεται. Τόνισε δε ότι το Νότιο Αιγαίο θα είναι το μεγαλύτερο θύμα στον Τουρισμό, εκφράζοντας το φόβο ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα παρατείνει την οδηγία και πέραν των 14 ημερών.

“Κανείς δεν είναι τρελός να θέλει να πάει διακοπές και να θέλει να παραμείνει σε 14ήμερη καραντίνα επιστρέφοντας στη χώρα του. Φοβάμαι ότι θα παρατεθεί δε, αυτή η οδηγία. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενεργήσουμε σε δύο κατευθύνσεις και εντός και στο εξωτερικό, γιατί θα είμαστε (το Νότιο Αιγαίο) το μεγαλύτερο θύμα”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον sky.

 431 total views,  4 views today