Με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας -λόγω των καταλήψεων- όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την υπουργό, από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Να σημειωθεί ότι στα Δωδεκάνησα υπό κατάληψη τελούν το 1ο και το 2ο Λύκειο Καλύμνου.

Στο μεταξύ η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουν τις σημερινές κινητοποιήσεις των μαθητών της Ρόδου.

Μιλώντας στον sky ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες, αφού έξω από το 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Λέρου, εξωσχολικοί μοίραζαν φυλλάδια στους μαθητές, παρακινώντας τους να προχωρήσουν σε καταλήψεις.

Πρόσθεσε δε, ότι στο 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου απετράπησαν ανάλογες κινητοποιήσεις των μαθητών με την έναρξή τους, μετά από τις απαραίτητες εξηγήσεις που δόθηκαν στη μαθητική κοινότητα.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται συγκεκριμένα γιατί οι αίθουσες δεν απολυμαίνονται, δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις και οι οικογένειες πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ όταν εντοπίζεται κρούσμα.

 2,284 total views,  4 views today