Γ. Ρούσσος: Έκανα το καθήκον μου για την προστασία της Καλύμνου από τον κορωνοϊό

520

“Στο σημείο αυτό νιώθω ότι ολοκληρώθηκε το καθήκον μου για το θέμα της προστασίας της Καλύμνου και των νησιών μας ευρύτερα από τον κορωνοϊό”, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο τ. Δήμαρχος και Έπαρχος Καλύμνου Γιώργος Ρούσσος.

Ο  κ. Ρούσσος από την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων ζητούσε τη λήψη ακόμη αυστηρότερων (μέτρων) προκειμένου να διαφυλαχθούν τα νησιά μας από την εξάπλωση του φονικού ιού, αφού σε αντίθετη περίπτωση λόγω της έλλειψης υγειονομικών υποδομών δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Μιλώντας στον SKY ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι η Κυβέρνηση άφησε “μια επικίνδυνη τρύπα” μετά τις νέες ανακοινώσεις, αφού κάποιες εκατοντάδες ή χιλιάδες πολιτών μπορούν π.χ. να επισκεφθούν την Κάλυμνο (μόνιμοι κάτοικοι σύμφωνα με το Ε1 που βρίσκονται εκτός Καλύμνου) ενόψει του Πάσχα, οι οποίοι μπορεί να είναι οι ναυτικοί, οι ομογενείς Καλύμνιοι, οι Ευρωπαίοι με σπίτια στο νησί και οι ντόπιοι μόνιμοι κάτοικοι που ήδη έφυγαν για δουλειές εκτός Καλύμνου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων για θέματα υγείας, αψηφώντας τον κίνδυνο και θέλουν να επιστρέψουν πίσω.

Σήμερα ο κ. Γιώργος Ρούσσος, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα εξής: Ευχαριστώ όλους και όλες που στηρίξατε ο καθένας με τον τρόπο του αυτή την προσπάθεια για το αυτονόητο! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ! Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα είναι μοιραίο. Ας ελπίσουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση θα πράξει το αυτονόητο! Σε κάθε περίπτωση ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!! ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ….ΝΑ ΜΗ ΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΟΥΜΕ!”