Την επίσπευση  της ολοκλήρωσης της ανανέωσης του καθεστώτος της απλοποιημένης διαδικασίας θεώρησης Βίζας για Νon Schengen επιβάτες, ζητεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Το ζήτημα αυτό, που συζητήθηκε και κατά την χθεσινή συνάντηση του Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, αποτελεί  πηγή αγωνίας για τον τουριστικό κλάδο.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η ειδική ρύθμιση, στα  χρόνια που εφαρμόζεται, έδωσε εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία των νησιών μας και της χώρας, αφού αριθμούν σε δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες που αξιοποιούν την ανωτέρω αιτούμενη ρύθμιση,  με πρώτο ωφελούμενο τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Λαμβανομένου υπόψιν ότι χρονικά, βρισκόμαστε πλέον στο όριο είτε ανακοινώσεων είτε ακυρώσεων, από πλευράς Ναυτιλιακών Εταιρειών, σε ό,τι αφορά προσεγγίσεις σκαφών κρουαζιέρας, ο κ. Χατζημάρκος ζητεί από τον κ. Κατρούγκαλο  την ολοκλήρωση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν.

Η  επιστολή προς του Υπουργό Εξωτερικών είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πηγή αγωνίας για τον τουριστικό κλάδο των νησιών μας αποτελεί η αναμενόμενη ανανέωση του καθεστώτος της απλοποιημένης διαδικασίας θεώρησης Βίζας για Νon Schengen επιβάτες. Μια ειδική ρύθμιση, που όσα χρόνια εφαρμόζεται, έδωσε εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία των νησιών μας και της χώρας, αφού αριθμούν σε δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες που αξιοποιούν την ανωτέρω αιτούμενη ρύθμιση με πρώτο ωφέλουμενο τον κλάδο της Κρουαζιέρας. Χρονικά, βρισκόμαστε πλέον στο όριο είτε ανακοινώσεων είτε ακυρώσεων, απο πλευράς Ναυτιλιακών Εταιρειών, σε οτι αφορά προσεγγίσεις σκαφών Κρουαζιέρας και γι῾αυτό τον λόγο ζητούμε την ολοκλήρωση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας το συντόμοτερο δυνατόν. Με την βεβαιότητα οτι αντιλαμβάνεστε την σπουδαιότητα του θέματος για την οικονομία μας, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   2.880 αιτήσεις για τις Σχολές Ξεναγών

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

 106 total views,  2 views today