Χατζημάρκος : Η ενεργειακή θωράκιση του Αιγαίου είναι επιβεβλημένη

1864

Στα επίσημα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Μυκόνου με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στο νησί,  από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  Γιώργο Σταθάκη παρουσία του Περιφερειάρχη , του Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κούκα και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ,  Μάνου Μανουσάκη.

Στην ομιλία του ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Προέδρου του ΑΔΜΗΕ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε στη σημασία και στους συμβολισμούς του έργου, αναδεικνύοντας και την εθνική, για τον νησιωτικό χώρο, διάστασή του.

«Η ενεργειακή θωράκιση του Αιγαίου είναι μια απόφαση απολύτως επιβεβλημένη  για λόγους περιβαλλοντικούς , οικονομικούς, αλλά και για λόγους εθνικούς. Το έργο αυτό έχει σημαντικούς συμβολισμούς. Μέσα από την  πολύ καλή συνεργασία  φορέων του δημόσιου τομέα,  των δύο Υπουργείων,  Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας & Ανάπτυξης και του ΑΔΜΗΕ, αναδεικνύει τη δημόσια διοίκηση που έχουμε ανάγκη. Μια δημόσια διοίκηση που προλαμβάνει, που σχεδιάζει το μέλλον  και που υλοποιεί, με τρόπο αποτελεσματικό.  Το έργο αυτό, έχει επίσης το συμβολισμό του μοντέλου χρηματοδότησής του, με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το οποίο εκτιμώ ότι θα “αναγκαστούμε” να ακολουθήσουμε στο μέλλον, για να επιτύχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.  Ειδικά για το Νότιο Αιγαίο, αυτό το μίγμα και το μοντέλο χρηματοδότησης, μπορεί να είναι η λύση για πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά μετά και την πρόσφατη αλλαγή των κριτήριων κατάταξης των ευρωπαϊκών Περιφερειών, που επαναφέρουν το Νότιο Αιγαίο στην κατηγορία των Μεταβατικών Περιφερειών», τόνισε μεταξύ άλλων.