Γ. Mατσίγκος στον Sky: Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πιάσουμε την περσινή σεζόν

116

«Αισιοδοξούμε για τη φετινή τουριστική σεζόν  και έχουμε θετικά μηνύματα.Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω πως  θα καταφέρουμε  να πιάσουμε τα αποτελέσματα της  περσινής σεζόν κα ίσως κάτι παραπάνω  σε αφίξεις»

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στον SΚΥ από το Βερολίνο ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

O κ.Ματσίγκος τόνισε πως η έκθεση  το 2020 και το 2021 η έκθεση δεν  είχε πραγματοποιηθεί .

«Υπάρχει αισιοδοξία και προκύπτει από τον αυξημένο προγραμματισμό πτήσεων  σε σύγκριση με πέρσι.Το έτος 2022 είχαμε 2.558.000 αφίξεις . Οι πωλήσεις με τα σημερινά δεδομένα πάνε καλά λίγο πάνω  από πέρσι Όλες οι αγορές πάνε καλά  όμως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Η Ισπανία και η Τουρκία προηγούνται της Ελλάδος όμως υπάρχει μεγάλη ζήτηση και αρκετές κρατήσεις και προς τη χώρα μας και προς τη Ρόδο. Η  Ελλάδα θεωρείται πλέον ασφαλής  προορισμός. Προσέξαμε την υγιεινή και την ποιότητα και το Value for money. Η Τουρκία βέβαια είναι πολύ φθηνότερη ειδικά μετά τους σεισμούς οι τιμές κατέβηκαν», δήλωσε ο κ . Ματσίγκος.

Αναφέρθηκε ο κ. Ματσίγκος και στον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει από άλλους προορισμούς. Εξαιτίας του μεγάλου σεισμού είδε στην έκθεση  διάθεση στήριξης προς την Τουρκία ενώ όπως είπε  έχει ανοίξει και η Αίγυπτος η Τυνησία και το Μαρόκο.

“Μένει  να γεμίσουν τα αεροπλάνα . Υπάρχει αισιοδοξία οι κρατήσεις είναι λίγο πάνω . Κύριες μας αγορές είναι η Αγγλία και η Γερμανία. Κινητικότητα υπαρχει από Γαλλια Πολωνία και στα Σκανδιναβικά κράτη”, είπε.

Μίλησε ο κ. Ματσίγκος και για τα εντυπωσιακό περίπτερο της Ρόδου στην ΙΤΒ.

«Έγιναν πάρα πολλές συναντήσεις καθώς ήρθαν όλοι οι Τούρ Οπερέιτορς από όλη την Ευρώπη. Είμαστε σε καλό δρόμο. Στοχεύουμε να πιάσουμε την περσινή σεζόν και ίσως κάτι παραπάνω. Θα προγραμματίσουμε από τώρα για να μην έχουμε προβλήματα», είπε

Ο κ. Ματσίγκος μίλησε και για τη μεγάλοι σημασία που δίνουν οι ΤΟ στο περιβάλλον.

«Όλοι οι ΤΟ  θα προωθούν προορισμούς που σέβονται το περιβάλλον . Η Ρόδος πρωτοπορεί  με το Co Lab με την TUI. Ερευνες δείχνουν πως οι πελάτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω  σε προορισμούς που σέβονται το περιβάλλον», είπε

Σε ερώτηση αν υπήρξαν  ερωτήματα από τους ΤΟ για το συμβάν στα Τέμπη ο κ. Ματσίγκος είπε:

«Απολύτως καμία. Μιλήσαμε σχεδόν με όλους. Κανείς δεν ανέφερε αυτό το γεγονός. Όλοι ανέφεραν το σεισμό στην Τουρκία και πως υπάρχει προτροπή να βοηθηθεί  η γειτονική χώρα οικονομικά».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Ματσίγκου  εδώ