Επεισοδιακή η συνέχιση της δίκης Τοπαλούδη-Ξέσπασε ο πατέρας της

571

Ο ισχυρισμός του 21χρονου κατηγορουμένου ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με την αδικοχαμένη φοιτήτρια προκάλεσε το ξέσπασμα του πατέρα – Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου –  «Είμαι ληστής και εφοπλιστής, όχι βιαστής», ισχυρίστηκε νωρίτερα ο Ροδίτης

Το ξέσπασμα του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία της κόρης του, προκάλεσε ο ισχυρισμός του 21χρονου κατηγορουμένου της υπόθεσης ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με την αδικοχαμένη φοιτήτρια.

Ακούγοντας αυτά τα λόγια από το στόμα του νεαρού κατηγορούμενου, ο πατέρας Ελένης Τοπαλούδη, φωνάζοντας του είπε: «Τότε γιατί της είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, κάθαρμα, αλήτη…». Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον κ. Τοπαλούδη να αποχωρήσει από την αίθουσα και τότε ο 21χρονος κατηγορούμενος ακούστηκε να λέει: «Θέλω να μπω δέκα μέτρα κάτω από το χώμα όταν ακούω αυτόν τον άνθρωπο πίσω μου, δεν δέχομαι τη συνέργεια στην ανθρωποκτονία…».

Νωρίτερα, στο δικαστήριο, είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της η επιστήθια φίλη της φοιτήτριας, η οποία δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της δίκης, ο έτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 23χρονος Ροδίτης απουσίαζε από το ακροατήριο και όταν επανήλθε υποστήριξε: «Δεν τη σκότωσα, δεν τη βίασα, δεν την πέταξα» επανέλαβε ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πήγε να σώσει το θύμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου.

Παραλήρημα από τον Ροδίτη: «Είμαι ληστής και εφοπλιστής, όχι βιαστής»

Σε μια απίστευτη «παράσταση», όπως τουλάχιστον τη χαρακτήρισε η εισαγγελέας της έδρας, επιδόθηκε σήμερα στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων, ο 23χρονος Ροδίτης. Πριν ακόμη ξεκινήσει η δίκη ο κατηγορούμενος μιλούσε στην… άδεια έδρα, στη συνέχεια και αφού η συνεδρίαση άρχισε έβρισε τους πάντες από τους δικηγόρους του μέχρι και την γιαγιά του και υποστήριξε ότι… έσωσε τη νεαρή φοιτήτρια και ότι έκλαψε για πάρτη της(!). Εν τέλει με εντολή της προέδρου αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας, ενώ το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για να πέσουν οι τόνοι.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί και πριν ακόμη η δίκη ξεκινήσει, ο 23χρονος απευθύνθηκε στους… απόντες δικαστές, την εισαγγελέα και τους ενόρκους, λέγοντας τα εξής: «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι. Κυρία εισαγγελέα, θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για τη πάρτη της».

«Θα σου σπάσω τα κόκαλα»

Από την ακραία και αδικαιολόγητα επιθετική συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν γλίτωσε ούτε ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, ο οποίος παρακολουθούσε το παραλήρημα του άλλοτε φίλου του, χαμογελώντας. «Θα σου σπάσω τα κόκαλα, δολοφόνε», είπε ο Ροδίτης στον 21χρονο και οι αστυνομικοί έσπευσαν να μπουν ανάμεσά τους. Ο 23χρονος συνέχισε την επίθεση, αυτή τη φορά προς την γιαγιά του, η οποία παρακολουθεί τη δίκη και έτρεξε κοντά του. «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον που@@», της είπε και απευθυνόμενος στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στην θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Εν μέσω των κραυγών του 23χρονου, το δικαστήριο ανέβηκε στην έδρα για να ξεκινήσει η δίκη.

Ο διάλογος που έλαβε χώρα μεταξύ της προέδρου και του κατηγορουμένου είναι ο εξής:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει, κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου…

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο.

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πώς είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος: Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω… πηγαίνετε προς τα πίσω.

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε άλλωστε ζητήσει η έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόεδρος: Ακούστε το είπε ο ψυχίατρος…

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε…

Η πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου, το οποίο υπογράφει ψυχίατρος των φυλακών. Σύμφωνα με αυτό, ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα». Επίσης, κατά το έγγραφο ο κατηγορούμενος έχει υπογράψει δήλωση για τη μην παράστασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ακόμη, σύμφωνα με τη βεβαίωση του ψυχιατρείου των φυλακών, το έγγραφο για τη μη παράσταση του κατηγορουμένου στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν οφείλεται στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Μάλιστα, αντίστοιχη αγωγή, όπως αναφέρεται, ελάμβανε ο κατηγορούμενος και πριν ένα μήνα.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του 23χρονου υποστήριξαν ότι βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του. Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησα την έσωσα…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Η συνεδρίαση προσωρινά διακόπηκε και όταν το δικαστήριο επανήλθε η πρόεδρος του ρώτησε τον 23χρονο αν ανακαλεί την εντολή στο δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την εκπροσώπησή του κ. Μαντά και τότε το δικαστήριο όρισε δυο νέους δικηγόρους και διέκοψε τη συνεδρίασή του για δυο ώρες.

protothema.gr