Εικόνες που παρέπεμπαν σε δημόσιο νοσοκομείο διαδραματίστηκαν σήμερα έξω από τον προαύλιο χώρο του Πρωτοδικείου, πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πολίτες που είχαν επιλεγεί για να κληρωθούν ως ένορκοι σε διάφορες δίκες βρίσκονταν έξω από το χώρο του δικαστηρίου. Προκειμένου δε να μην εισέλθουν όλοι μέσα στους χώρους των δικαστηρίων, η γραμματέας βγήκε στο προαύλιο και φώναζε τα ονόματά τους προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι παρόντες. Στις δικαστικές αίθουσες εισέρχονταν μόνο όσοι ήταν παρόντες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της κλήρωσης, σύμφωνα με το protothema.gr.

Σε ό,τι αφορά στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, η διαδικασία ξεκίνησε σε αίθουσα των περίπου 100 τ.μ. στην οποία βρίσκονται όμως μόλις 20 άτομα. Η είσοδος του κοινού απαγορεύτηκε ενώ με απόφαση της έδρας απαγορεύτηκε και η παρουσία όλων των δημοσιογράφων, κάτι που όπως σημείωναν νομικοί δημιουργεί ζήτημα ακυρότητα της διαδικασίας δεδομένου ότι δεν τηρείται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

Εντός της δικαστικής αίθουσας, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι δικηγόροι που συμμετέχουν στη δίκη, για πρώτη φορά στην έδρα κάθονται μόνο οι δικαστές, η εισαγγελέας και οι γραμματέας. Οι ένορκοι μέλη του δικαστηρίου κάθονται στα έδρανα των δικηγόρων, προκειμένου να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις

Στη δίκη σήμερα συνεχίζει την κατάθεσή του ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου της υπόθεσης, ενώ ο χρόνος πιέζει το δικαστήριο προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του πριν τη λήξη του 18μηνου προφυλάκισης των δυο κατηγορουμένων.

 968 total views,  2 views today