ΔΑΣ: Καλεί τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να συζητήσει για την απεργία

75

Η ΔΑΣ μέσω του εκπροσώπου της κ. Φαρμακίδη καλεί τη διοίκηση του Εργατικκύ Κέντρου να συζητήσει για την απεργία της προσεχούς Πέμπτης. Στην ανακοίνωση που ακολουθεί γίνεται αναφορά και στα προβλήματα που οδήγησαν στην απόφαση για την απεργία.

Τι αναφέρει η ΔΑΣ δια του εκπροσώπου της

Μπροστά σε ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που η κυβέρνηση δεν δίστασε να φέρει για ψήφιση λίγες μόλις μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και ενώ ακόμα ο λαός της περιοχής μαζεύει τα συντρίμμια του, είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων σε όλη τη χώρα!

Κι ενώ Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα παίρνουν απόφαση και οργανώνουν την απεργιακή τους απάντηση, η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για άλλη μια φορά χωρίς καν να συνεδριάσει, δημοσίευσε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, με την οποία κατά δήλωση τους συμφωνεί, προσπαθώντας να πείσει ότι το έκτρωμα αυτό με «διορθώσεις» μπορεί να είναι θετικό.

Αλήθεια πως μπορεί να είναι θετικό έστω κατ’ ελάχιστο ένα νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, το πενθήμερο, που επιβάλλει τη 13ωρη εργασία, που καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε μια σειρά χώρους, που ποινικοποιεί ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία και την συνδικαλιστική δράση;

Ζητάμε από την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου άμεσα να καλέσει ως οφείλει σε συνεδρίαση του ΔΣ για να συζητηθεί η  απεργία της 21ης Σεπτέμβρη και η οργάνωσή της και στη δική μας περιοχή.

Στέλιος Φαρμακίδης

Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Επικεφαλής της ΔΑΣ