Δεν έχει ανοίξει ακόμη η ειδική λίστα που αφορά τις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ κάτι που έχει ως συνέπεια να μην είναι δυνατό να καλυφθεί το κενό από την αποχώρηση έξι εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή.

Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σήμερα ο διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης.

«Έχει γίνει αναστολή αδειών και το προσωπικό είναι σταθερό. Εχουμε χάσει έξι υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί . Δεν έχουν ανοίξει τη λίστα για το επικουρικό προσωπικό με τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις. Το Σεπτέμβριο θα γίνουν πέντε προσλήψεις που για το Αιγαίο δεν είναι αρκετό. Σε μας πιστεύω πως έχει γίνει λάθος», τόνισε ο κ. Καραταπάνης.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε επίσης και  στην εξέλιξη της πανδημίας με αφορμή και την μείωση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

«Οι εμβολιασμοί  έχουν προχωρήσει στο 63,6% για τη Ρόδο. Δεν αυτό που θα θέλαμε αλλά δημιουργεί κάποια ασφάλεια σε κάποιοι κομμάτι του πληθυσμού», τόνισε.

Σε επίπεδο χώρας  είπε ο κ,. Καραταπάνης η Ελλάδα είναι πολύ κάτω από άλλα κράτη που ασχολούνται και με τον τουρισμό.

Σε ότι αφορά  τους εμβολιασμούς στην εκπαίδευση ο κ. Καραταπάνης είπε ότι έχει εμβολιαστεί το ένα τέταρτο των  μαθητών του λυκείου .

«Το ένα τέταρτο των μαθητών του λυκείου έχει εμβολιαστεί. Σε ποσοστό 15% έχουν εμβολιαστεί οι μαθητές των γυμνασίων. Για τα παιδιά από 12 ετών και πάνω έχει εγκριθεί το εμβόλιο της phizer. Μας ανησυχεί η διάδοση του ιου στα σχολεία και η πορεία των  μεταλλάξεων. Είναι παρήγορο που υπάρχει αποκλιμάκωση», τόνισε.

 

 299 total views,  2 views today