Δεν άντεξε η καρδιά της μάνας στο άκουσμα του θανάτου του παιδιού της και έφυγε μαζί του. Πέρασε και εκείνη στην άλλη όχθη.

Κατέληξε χθες το βράδυ  και  η μητέρα του Μιχάλη Πιλάτου.

Ο Μιχάλης Πιλάτος σε ηλικία 60 χρόνων έχασε τη  μεγάλη μάχη που επί δύο μήνες έδωσε στο νοσοκομείο μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η 90χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Κρατιόταν στη ζωή χάρη στη φροντίδα του παιδιού της.Όταν έμαθε ότι το στήριγμα της είχε χαθεί κίνησε και εκείνη για το μεγάλο ταξίδι.

Η κηδεία και των δύο θα γίνει αύριο στις 12:00 με δαπάνη του Δήμου Ρόδου στον ιερό ναό των Ταξιαρχών.

Ο θάνατος του Μιχάλη Πιλάτου σκόρπισε μεγάλη θλίψη στις τάξεις των κατοίκων της Μεσαιωνικής Πόλης.

Ο Μιχάλης ήταν γέννημα θρέμμα  της Μεσαιωνικής Πόλης. Ζούσε σε απόσταση αναπνοής από τη συναγωγή. Από εκεί ξεκινούσε κάθε ημέρα για να βοηθούσε όποιον μπορούσε. Τους γέροντες τους φτωχούς που δεν είχαν τα απαραίτητα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Όταν άρχισε να λειτουργεί η δομή για τη φιλοξενία των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στη Μεσαιωνική Πόλη ήταν εκεί με τους άλλους εθελοντές. Κάθε ημέρα στην πρώτη γραμμή να δώσει ότι μπορούσε. Να στήσει τα κρεβάτια για να κοιμηθούν  να βοηθήσει στη διατροφή τους.

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ρόδου.Δεν δίσταζε να διαφωνήσει όταν κάτι δεν του άρεσε.

«Δεν φοβάμαι και δεν διστάζω να τα πω έξω από τα δόντια», μας είχε πει στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ρόδου πριν τρία χρόνια. ‘Και το εννοούσε . Δεν φοβόταν. Ότι είχε να πει το έλεγε και ας ήξερε ότι θα δέχονταν κριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Αρνητικό το πρώτο μοριακό τεστ για κορωνοϊό για τον Μάνο Κόνσολα

»Ήταν δραστήριος και δυναμικός. Μέσα σε όλα να στηρίξει και να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη. Δεν  πιστεύουμε ακόμη ότι δεν είναι ανάμεσα μας ότι δεν θα έρθει έστω να διαφωνήσει. Η απώλεια του μας έχει συγκλονίσει. Δεν πιστεύαμε ότι θα χάναμε μέλος του συμβουλίου μας», δήλωσε στο skyrodos.grο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ.Μιλτιάδης Παγκάς.

Στο  συλλυπητήριο μήνυμα της δημοτικής κοινότητας Ρόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Χθες έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Πιλάτος, συνάδελφος και μέλος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, μετά από μία σκληρή μάχη που έδωσε για περισσότερο από δυο μήνες στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Έφυγε ένας άνθρωπος μάχιμος, που ήταν πάντα παρόν σε κάθε ανάγκη, που δεν ήξερε να κρύβεται πίσω από τις λέξεις και τις τυπικότητες, που έλεγε τα πράγματα πάντοτε με το όνομά τους ακόμα κι αν αυτό τον έφερνε αντιμέτωπο με πολλούς.

Πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφορές και διαδρομές, οι διάλογοι στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου ήταν με ένταση μεν αλλά πάντα εποικοδομητικοί και χρήσιμοι. Αυτός ήσουν άλλωστε Μιχάλη Πιλάτο. Μία έντονη και εκρηκτική προσωπικότητα, ένας ξεχωριστός άνθρωπος που σίγουρα θα λείψεις από το συμβούλιο αλλά και από την μικρή κοινωνία της Ρόδου!

Καλό σου ταξίδι! Καλό Παράδεισο!

Ο Πρόεδρος και το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου

 362 total views,  2 views today