Δεν άφησε αναπάντητη ο Δήμαρχος της Κω την πρόκληση Βίτσα

1898

Δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, που δέχθηκε επιστολή από τον υπουργό με την οποία επιχείρησε να διασκεδάσει  τις εντυπώσεις για τα περί δήθεν ανταλλαγής ΦΠΑ με μετανάστες.

Ο κ. Κυρίτσης στην απάντηση του στον κ. Βίτσα αναφέρει ότι : “Η Κως περιμένει την ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι, όπως δεσμεύθηκε στις 24 Μαρτίου.”

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι κρατά τη δέσμευση του κ. Βίτσα ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στα νησιά οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που θα επιστραφούν στην Ελλάδα από τη Γερμανία και περιμένει η δέσμευση αυτή να τηρηθεί.

Επισημαίνει όμως ότι ο προκάτοχος του, ο κ. Μουζάλας, είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στην Κω παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες περιοχές της χώρας. Και οι διαβεβαιώσεις αυτές όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά καταπατήθηκαν και το hot spot της Κω γέμισε με ανθρώπους που μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει προς τον κ. Βίτσα: “Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να συμμετέχω σε μικροπολιτικά παιχνίδια ούτε φυσικά υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση από την πλευρά μου.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βγει η Κως, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έξω από τον χάρτη των hot spot και να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση και η μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων είτε στην ηπειρωτική χώρα είτε στην Τουρκία, μέσω των επαναπροωθήσεων οι οποίες είναι ελάχιστες και αυτό οφείλει να σας προβληματίσει.”