Δεν έγιναν ζημιές στην Κάσο λέει ο δήμαρχος, καθησυχαστικός ο Γ. Παπαδόπουλος

450

Δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Κάσου, και δεν σημειώθηκαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που προκλήθηκαν σήμερα, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Ρόδου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές  στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά λόγω του ότι σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές.

Ο δεύτερος ισχυρός σεισμός  έγινε μέσα σε περίπου τρεις ώρες, αφού στο ίδιο σημείο λίγο μετά τις 17:00 είχε σημειωθεί σεισμός 5,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έχει εστιακό βάθος τα 6,3 χλμ., ενώ σημειώθηκε στα 21 χλμ. νότια νοτιοδυτικά της Κάσου.

Σύμφωνα, δε, με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είναι μεγέθους 5,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε με δηλώσεις του σήμερα ο ερευνητής σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος. όπως τόνισε  δεν συντρέχει  λόγος ανησυχίας καθώς ο δεύτερος σεισμός  μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας  Ρίχτερ  φαίνεται πως ήταν ο κύριος ενώ έγιναν και αρκετοί μετασεισμοί