Δεν ασκήθηκαν πιέσεις, ξεκαθαρίζει ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης

543

Στην έντονη ανησυχία των φορέων και της δημοτικής αρχής απέδωσε το όλο θέμα που προκάλεσε την αναστάτωση στο Καστελόριζο και πήρε πανελλήνιες διαστάσεις για “κατασκευή δομής φιλοξενίας” των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στο ακριτικό νησί, ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης Στράτος Αμύγδαλος.

Ο κ. Αμύγδαλος μιλώντας στον sky σήμερα το πρωί, έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις, αφού ήταν και ο εισηγητής του θέματος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της λανθασμένης διατύπωσης ως προς το ότι “ασκήθηκαν πιέσεις προς τη δημοτική αρχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος προσωρινής υποδοχής” κι ως εκ τούτου ζητήθηκε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ο κ. Αμύγδαλος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε δόλος, παρά μόνο η γενικότερη ανησυχία ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξημένες ροές μεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος υποχώρησε.

“Η πρόταση ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος φιλοξενίας, το οποίο δεν ονομάζει η δημοτική αρχή hot spot, όπου θα μπει περίφραξη, ρεύμα και νερό και τουαλέτες. Εσείς τι καταλαβαίνετε;”, δήλωσε από την πλευρά της στον sky η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοκαλά.

Ο κ. Αμύγδαλος αναφέρθηκε από την πλευρά του στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μυταράκη για τη δημιουργία χώρων “καραντίνας” στα μικρά νησιά που δέχονται αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, κυρίως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που υπάρχει και ο κορωνοϊός. “Μία τοπική πρόβλεψη κι αυτό προσπαθήσαμε να πούμε εδώ στον κόσμο. Ούτε hot spot, ούτε συρματοπλέγματα…υπάρχει, ωστόσο, μία ανησυχία λόγω των καθημερινών απειλών που ακούμε, να μη γίνουν πράξη. Δεν υπήρχε δόλος πάντως σε καμία περίπτωση”, είπε σχετικά.

Τέλος, ο κ. Αμύγδαλος τόνισε με έμφαση ότι θα πρέπει να γίνεται άμεση μεταφορά των μεταναστών από το ακριτικό νησί προς την ενδοχώρα, όποτε υπάρχουν αφίξεις, μετά την πρόσφατη παραμονή στο νησί σχεδόν 120 ατόμων που έμειναν ανεξέλεγκτοι εκεί για περισσότερο από ενάμιση μήνα.