Να τραυματιστεί κινδύνευσε εργαζόμενος του τομέα Καθαριότητας στη Νίσυρο.
Το συμβάν έγινε μετά την περισυλλογή των απορριμάτων στερεών και υγρών αποβλήτων όταν το όχημα πήγε να κάνει τη ρίψη στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο νησί.

Όμως στο αυτοκίνητο όπως εξήγησε από την παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ η κ. Ντέπη Μιχαηλίδη δεν υπήρχε συνοδηγός. Έτσι ο οδηγός αναγκάστηκε να κατέβει από το όχημα για να ανοίξει την καταπακτή για να πέσουν μέσα τα απόβλητα.

Όμως για άγνωστους λόγους το όχημα κύλισε και ντελαπάρισε. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε . Όμως η παράταξη αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

« Αν στο όχημα υπήρχε συνοδηγός θα κατέβαινε αυτός να ανοίξει την καταπακτή. Ο οδηγός θα φρόντιζε έτσι να μην κυλήσει το όχημα πατώντας φρένο και τραβώντας το χειρόφρενο. Επίσης εκφράζουμε επιφυλάξεις για την συντήρηση του οχήματος», είπε η κ. Μιχαηλίδη.

Σε ερώτηση του skyrodos.gr o δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος , απάντησε ότι δεν υπάρχει συμβάν.

«Δεν γνωρίζω κάτι δεν υπάρχει συμβάν», δήλωσε.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης για το συμβάν αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συνάδελφοι/φισσες

Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Δήμο Νισύρου – ευτυχώς χωρίς θύματα – θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής : Μόνο τα τελευταία 3 χρόνια στους Δήμους ανά την Ελλάδα μετράμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, η εντατικοποίηση στην εργασία εντείνεται συνεχώς λόγω έλλειψης μονίμου προσωπικού με ταυτόχρονη γιγάντωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οχήματα και μηχανήματα στους περισσότερους δήμους εξακολουθούν να είναι απαρχαιωμένα, τα μέσα ατομικής προστασίας δεν δίνονται, αλλά και όπου δίνονται είναι λειψά, η εκπαίδευση του προσωπικού είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διάσωση αλλοδαπού ορειβάτη στην Κω

Ακόμα όμως και οι προσλήψεις της 3Κ που καθυστερούν (2,5 μήνες από τα τελικά αποτελέσματα) δεν θα φτάσουν για να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης.

Τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται στην κακιά στιγμή όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η πλειοψηφία των δημάρχων. Αποτελούν εργοδοτικά εγκλήματα με ενόχους, όλους αυτούς που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχουμε πλέον εμπεδώσει τη μέθοδο που χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ με τις οποίες άλλωστε και συμφωνούν. Πρώτα απαξιώνουν υπηρεσίες και μετά τις χαρίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Διεκδικούμε ό,τι μας πήρανε τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και ό,τι μας αξίζει!
– Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων και στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η στρατηγική και της νέας κυβέρνησης δεν είναι διαφορετική. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

 

 150 total views,  2 views today