Για την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ελλείψει απαρτίας.

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη όπως δήλωσε στο skyrodos.gr oπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, θα κατατεθεί προς έγκριση η διακήρυξη για την αξιοποίηση του καρνάγιου.

Στο θέμα αναφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος συνδέοντας την ολοκλήρωση του έργου με την απομάκρυνση των τσιγγάνων από την περιοχή «Κορακόνερο».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ο διαγωνισμός, θα πρέπει,  αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και απρόοπτα , να ολοκληρωθεί σε 40 ημέρες.

«Η ανάδοχος  εταιρεία θα   έχει υποχρέωση να ολοκληρώσει τις υποδομές που απαιτούνται, δηλαδή τη συμπλήρωση των λιμενικών και τη δημιουργία των χερσαίων εγκαταστάσεων σε 40 μήνες από την ημέρα που θα αναλάβει.  Θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και να έχουν υποβληθεί και όλες οι μελέτες που απαιτούνται», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.

Πρόθεση της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου είναι να προχωρήσει στη δημοπράτηση μιας ακόμη φάσης επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου.

Το τμήμα που θα κατασκευαστεί όταν θα γίνει ο σχετικός διαγωνισμός θα ξεκινάει από τους φωτεινούς σηματοδότες στην περιοχή «Κόβα» και θα φθάνει μέχρι το λιμάνι της Ακαντιάς .

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Προβλέπεται επίσης να κατασκευαστεί ακόμη ένα  κομμάτι του ξύλινου πεζόδρομου που θα ξεκινάει πάλι από τους φωτεινούς σηματοδότες και θα φθάνει μέχρι το παλιό λιμάνι στο οποίο τώρα δένουν  μόνο τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοιάρια που έρχονται από την γειτονική χώρα Τουρκία .

 476 total views,  2 views today